I read the news today, O boy

I read the news today, O boy! Herlig setning fra Beatles’ A day in the life, -about a lucky man who made the grade, og så videre, i avisene i dag står det jo noe av betydning, som side 3 – artikkelen i Dagbladet om romfolket som vårt nye hatobjekt, Jan Erik Smilden, den sist ankomne innvandrergruppe er alltid ute å kjøre i Oslo, dette er en erfaring.
Ikke rart, sånn sett, det var sigøynere i Oslo før i tida, en saga blott, med campingvogner, disse nye rumenere er ikke slik, er av et annet kaliber, forståss, ok.
Da har Dagbladet god smak og avisa får da plutselig interesse når de huser en så nydelig skribent som Jan Erik Smilden. Godt vær!
Ja, jeg føler meg dermed på lag med denne avisa i dag og ser to artikler til som jeg vil lese etter hvert, jeg er ikke grønn i trynet.
VG ja, et blikk, Aftenposten, en type etiologi, føler jeg for å si, sjuke nyheter! Aftenposten er høyrekreftenes avis, ser jeg plutselig, det er sjukt.
Jeg seiler ikke på egen fortreffelighet da, som er fremmedfrykt for egne posisjoner, Aftenposten har ikke noe med virkeligheten å gjøre, hele avisa er bare en hel fæl gedigen bankboks, som jeg nå kan skjelle ut etter noter, den avisa som fikk annonsemonopol under krigen, som Bergens Tidende og Adresseavisa, merkelig sak dette ja, at man kunne stoppe dette etter krigen gjør meg grønn i trynet, de burde vært dømt, for nazisympatier og stoppa og inndratt og forbudt.
Denne ”radikale” mening kan vel noen sikkert imøtegå, liksom, men det blir bare propaganda, Aftenposten er løgnaktig, og dette er for Høyrevelgere den godtagbare situasjon, der alt nytt i verden avvises som skrømt.
Ja, man kan se et forhold da at man ikke kan vite hvordan dagen begynner, Dagbladet er til like blitt livsstilsavis, om helse og hekseri, for almenheten, dette er folkeopplysende og god sak.
Hva om dette tas fram til diskusjon nå hos oss også, der Dagbladets sider om helse anses som teasere for å gjøre seg opp en egen mening om tematikken, her fores vi som bare det!
I dag om KOLS, som er gått inn i språket, kronisk obstruktiv lungesyldom, det har jeg, unnskyld, ikke farlig tro meg, men, uansett denne artikkelen som premieres hermed før den er lest, inneholder et vell av nyttig informasjon, vi leser.
Lykken er her bedre enn forstanden, for å si det slik, jeg kjenner til dette her selv som tidligere lege, og min erfaring har der nytteverdi, for jeg forstår denne legens synspunkter ut fra min viten om tematikken, og det kommer fram et synspunkt her, en evaluering som forskningen sies å ligge på nå, at bare 30 prosent av de som røyker får KOLS.
Men 90 prosent av KOLS skyldes røyking. Ok.
Dette er da hard facts, i den forstand at dette mener vitenskapen nå etter beste skjønn, goody goody!
Så er det til spørsmålet som også tematiseres i Dagbladet i dag av Therese Doksheim, at man ikke kan bli bra av KOLS, men det tilrådes å kompensere ved fysisk aktivitet og slikt, komme inn i den vanen, for å styrke kondisen, da blir KOLS et mindre problem. Mer sex?
Så dannes man til folk og kan diskutere videre, i min bevissthet der det nå er påvist at hjerneceller kan regenereres og at nye gener kan dannes, er det sant at også KOLS kan helbredes som alt annet, og dette kommer nok fram snart nå ja.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: