Intervju

Lippestad

Vi skal intervjue Geir Lippestad, en mann i striden. Vi venter på hans kontor, han er i møte, avtala er klokka 14. Nå er det 3 over. Ok. Her er kult, og hans kontor har blad om investments på venterommet, samt POLITFORUM.
Lippestad er nr 33 på Arbeiderpartiets liste til kommunevalget, høyt profilert i mediene. Takhøyden synes stor her.
Vi skal intervjue ham om inkludering i Oslo, hvordan skal Oslo bli mer inkluderende? Byen med det store hjertet?
Jeg hyperventilerer ikke over denne berømthet, her er det straight.
Har man pussa tenna, kan man gå på henda? Det offentlige og det private, jeg har vel ikke møtt fyren før.
Mange tanker her. Han vektlegger menneskeverd, vet jeg, velferd. Mannen med det store hjertet, i norsk bevissthet. Hyperberømt.
Dette er en mann med posisjon.
Firkløver spres ikke ut her. Klokka er 14.07.

2
Vi tåler å vente, men ikke for lenge. Sånn sett kommer jeg på da Dagbladet skulle intervjue Ingmar Bergman, kom 10 minutter for sent. Da ble de nekta, det der gad han ikke, Bergman!
Da skrev Dagbladet om det.
Kl. 14.10 kom han, vi ble vist inn på et kontor, måtte vente 3 minutter på at en medarbeider måtte ha etpar ord med han, Lippestad advokatfirma er stort.
Sehesteds plass 6, vi er nå på Herr Nilsen og skriver ut intervjuet, det skjedde uten mikrofon. Vi fikk etpar ark av ham.
INKLUDERING. Kl 14.05 nå, i en viss sak kom han her fram som en politiker, og vi noterte ikke før begrepet «mangfold». Han er interessert i kulturelt mangfold, at vi må ta vare på de individer som fins i denne byen.
Over hele byen ja, vi prata drabantby, Alna, Holmlia, han sier at vi må ta mer hensyn til folk, ikke bare handelsnæringen. Her blir han varm.
Og vi ser vi har felles interesser med fyren i å prate om reelle problemer i byen, i kontakt med folk, og at politikerne må vite mer om hvor skoen trykker, vi har samarbeid. KREDD!
Barnehager, drabantbyungdom, eldresentre, ville han prioritere, vi fikk ikke prata om skoler, vi tok en halv time, ganske nøyaktig, og vi så til dette temaet SOLIDARITET, som er arbeiderbevegelsen, at alle skal tas på alvor. Folk skal ha opplevelsen av å bli hørt i denne byen, byen med det store hjerte, St. Halvards by!
Motsatt Tigerstaden, Tiggerstaden, der han prata varmt om romanifolket og påpekte rasisme fra Frp og slikt.
Vi har den byen vi har! Hva gjør vi ut av den!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: