Intervjuer

Vi møtte Espen Pay, leder i Urbanium eiendom, Rina Mariann Hansen, kulturbyråd, hennes spesialrådgiver Beate Svenningsen, samt Hege Aga Edelsteen som jobber for Vega scene.
Tema kultur. Espen Pay har kjøpt fire eiendommer i Hausmaniakvartalet, fra kommunen, Hausmannsgate 28, 40, 42 og Brenneriveien 1. Regulert til byøkologisk kulturkvartal. Vi spurte ham hva han forstår ved Byøkologisk kulturkvartal. Han svarte at dette er en komplisert sak. Byøkologisk kultur. Å koble inn dette som teoretisk problem, der vi dagen etter spurte kulturbyråden om det samme, samt forholdet mellom gatekultur, folkekultur og institusjonskultur.
Hege Aga Edelsteen var med på Rådhuset, og var med i samtalen.
Å synliggjøre kultur. Pønk i Hausmannsgate 40. Bygge by. Kulturområdet ved Akerselva strekker seg fra Jakobs kirke til Vulkan.
Dette er område for street art, konserter, teater, utstillinger.
Kulturpunkter. Det var det vi fikk ut av samtalen med Rina Mariann. Kulturpunkt Hausmannsgate 40. Kulturscenen Barrikaden er inneholdt der i kjelleren. Viktig pønk scene i Oslo, ved siden av Blitz, de har inngående samarbeid. Pønk kultur.
Human økologi, bygge på det som er i kvartalet, tradisjon og fornyelse! Å forstå dette tilligger her alle parter.
Espen Pay ville ha nye samtaler med oss, et prosjekt i støpeskjeen. Han ble møtt av 20 stykker etter intervjuet på Peloton i Torggata. Synliggjøring.
Espen Pay vet at han vet lite om dette.
Natur. Økologi er møte mellom menneske og natur.
Utvikling av kvartalet krever medvirkning fra alle involverte. Her kreves mot fra alle parter, i en nyskaping!
Hege Aga Edelsteen Vega scene, jobber med teater der, og er selv utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøyskole. Knytter kontakter rundt på Hausmania spesifikt med Grusomhetens teater. Vega Scene skal ha tre kinoer og en teaterscene, mot elva, samt en konferansesal.
Pønk som grunnlagskultur i alt i Oslo, og utover verden! Gatas parlament! Oi Polloi, Bash the Fash! Ztøy!
Hausmannsgate 40 er blant annet utgangspunkt for pønkbandet Ztøy, etter min mening det beste pønkbandet i Oslo.
Pønk!

(flere bilder kommer)

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: