Intet

Det skjer det i Torggata for tiden at man blomstrer. Ja, fra Stortorget til markedsplassen Youngstorget til Arbeidersamfunnets plass og ut gata, i denne forbindelse kan man depiktere de som går her, det er mange, og mange vanskelig tilgjengelig, av forskjellig art og type, en hel befolkningsgruppe vanker her, dette er ille.
Nei, I og med dette problematiske, byvankere og gjennomgangsfolk, handlende, sykler, biler, er det på sin plass å lage bildet her vanskelig og masete og skildre dette strøket som det er, ingen lett oppgave, ta utgangspunkt i en kafé på dagen, Kaffeglasset, bar, pub, baguetter, solo, øl, vin, brennevin, noen småretter, et kjernepunkt i gata med stoler utenfor, utsikt, hit og dit og opp Osterhausgata og ned, da må man bli lokalkjent skikkelig for å forstå, dette er basis, det å i det hele tatt gå på gata medfører slike hensyn, vite hvem man har med å gjøre, hvem som mener de eier gata og så videre, og butikkene, de som henger her og der og på café Provence, dette er ikke noe man finner ut av i en fei, man må bli kjent.
Man kan ha noen bastioner, Café Sara, Kaffeglasset, Cacadou, Provence, Café 18 og Café Sør, videre inn til Torggata Bar og Mono, og se Clas Ohlson flomme over og så ses alle butikkene og restaurantene og man ser historie og mange hensyn tas der man overfører Youngstorget til Kiellands plass og sammenlikner i hui og hast og ingen skjønner noe av dette.
Et syfte er å bli kjent, og kjær, så møter man en fyr som er kjent her, alle kjenner han og han kjenner alle kriker og kriker, ta kjentmannsprøven her som veileder, villeder, hvem stjeler fra hvem og hvor er det trygge minibanker og hvem har seven eleven her og deli de luca, det er ikke noen som kan kalles skurker i vår tid, det dreier seg om kommunikasjonsproblemer bare, you bet.
I vår kultur går menn og kvinner på gata og ut i like forhold, i de fremmede kulturer er det mest menn, kvinnene er hjemme, det er noe der, at polakker er en fremmed kultur fordi innvandrerne for det meste er menn, og vi ser dette gradvis utilregnelige der noen land bare har menn på gata,.Café Provence består nesten bare av menn, dette er marokkanere, er mitt inntrykk, og så kan man se på halal kjøtt og i det hele tatt, kvinnefiendtligheten er eklatant i slike mannskulturer, det er sånn det er og det må man gjøre noe med. Ikke glorifisere og det dreier seg om et arbeid som må gjøres, likestilling er en absolutt verdi.
Knut Hamsun bodde her en periode, se det, dette greiene er en fortidig affære, her lå Layali, omtrent der Hamsun bodde selv, og historien kommer til sin rett med Ylajali fra Sult og Knut bodde i Amerika og var trikkekonduktør i Chicago og var fra Lom men nordlending så og var utvandrer som faen så det holdt og hadde massevis av erfaringer, en høy mann, slåsskjempe, er det fortalt, i fylla, en farlig person og farlig god.
Kultur, kulturkunnskap, på mange måter ses gata mer nå, via Knut Hamsun som vanker her som ånd og vi ser kvinnene lettbente og man ser skjørtejegere på café Sara og alskens i bakgården og en Oslo kultur dominerer med frosker, er det meg kjært å si, kjønnsfrosker, bygdetullinger fra Oslo som tror de skal sjekke damer og har vilt blikk og vører ingen, troll, og det er de ironiske og det er de måteholdne og det er de frimureriske som alltid går ut i gjenger, og det er de frie fugler av begge kjønn, og meg, som skriver dette som kjenner strøket såpass at jeg kan si at jeg ikke har peiling på en del grupperinger, for de er meget innadvendte og sitter og gnurer ved borda sine og får ingenting med seg.
Slik var jeg før, før var eg i en gjeng, no er eg ute og gjeng, me får sjå korleis det gjeng.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2024 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: