Intifada

Jeg vokste delvis opp hos min mormor. Hun var et generøst menneske og kjøpte alltid lodd og ga så det monna når det kom innsamlingsaksjoner eller loddselgere på døra; med ett unntak: Israelsmisjonen!
En gang spurte jeg henne om hvorfor hun ikke ga til Israelsmisjonen og da fikk jeg hennes fortelling om hvordan det hadde vært å være okkupert under tyskerne og at hun ikke ville gi fem øre til noe som hadde med en okkuperende stat, i dette tilfelle Israel, å gjøre i det hele tatt. Jeg merka meg en aggresjon som jeg ikke hadde sett hos henne før og der og da våkna jeg politisk. Jeg så det hun så. Hadde hun levd i dag og hørt den israelske visestatsministeren si at de vil bombe Gaza tilbake til steinalderen, hadde hun knurra.

Jeg knurrer selv her jeg sitter og føler på maktesløsheten, frustrasjonen og irritasjonen
over norske mediers feige vinkling på israelernes overgrep. Det er underlig at når arabiske stater utfører krigslignende handlinger så kalles det terrorisme, mens når israelerne bomber Gaza sønder og sammen så kalles det selvforsvar.  Tyskerne hadde sikkert også kalt okkupasjonen av Norge for selvforsvar, da mot jøder.

Gaza, også kalt verdens største fengsel, er under angrep fra en stat som har tynt dem ut i fortvilelse og desperasjon siden 1948. Intifada, motstandskamp, gi så det monner og/eller bruk pepperkakevodoo-oppskriften til høyre her på Torggata Blad og bak en (1) pepperkakemann av Netanyahu, Obama, Stoltenberg eller en annen kødd og ta deg en tur innom nærmeste gravlund. Det funker, ihvertfall for meg!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: