Joe & The Juice

Ny kaffebar i Torggata, som har vært åpent litt over en måned, kjedested, og ikke kjedelig, varmt. Norli rett over gata, nabo til Eldorado bokhandel, okay plass.
Sykler farer forbi, fram til klokka ni, her er gate opp til Møllergata, fin connection, det er utsikten.
Fra innsida ser man Oslos trapper. Det er litt bakkete her, opp til Deichmann med Hammersborg, en høyde, en knaus, dette går.
Henriette Vindenes jobber her, fra Bergen, og er første jenta ansatt i Joe & the Juice ever. I Oslo. Det er mer enn ti av Joe & the Juice i Oslo, rimelig små, og klart hyggeligere enn Starbucks og Espresso House, dermed er dette god kjede.
Bortafor ligger her High Class Ohlson, og dette er jo en tematikk om koselige og ikke koselige kjeder, nabo er Gina Tricot, og det er jo greit sted, ser det ut til nå, vi ser inn i en avgentrifisering i gata, der det er tilbud på julegaver faktisk, T-shirt til 99, for eksempel, ting skjer, kjeder kan bli bra saker det selvfølgelig, ikke stress.
Et pionerarbeid av Anne Rita Andal i Torggata Blad for 10 år sida, der hun beskrev gentrifisering, nytt begrep for meg da, og hadde bilde av Gina Tricot som liksom fra et motehus i Milano, nå kan du glane!
Gina Tricot er såkalt Fast Fashion-sjappe, med nyheter hele tida og rimelige klær, fra Borås i Sverige 1997, ikke kødd med det!
På biblioteket ikke langt unna er det diverse bøker og man bør sjekke ut dette før det flytter og vi ser på Joe & the Juice som et nytt holdepunkt i Torggata der du kan gå opp Skråninga og besøke galleri Pingvin og så videre.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: