Julekaker og andre smulekaker

Julekaker og andre smulekaker

Det er ikke bare julens sju slag som er smulete, men noen smuler er mer verdifulle enn andre.

Tekst og illustrasjon redaksjonen

klikk for stort bilde

Cookies (informasjonskapsler) er en av de mest utbredte innretningene for innsamling av ettertraktet brukerdata (digital eksos). Mange nyhetsmedier skriver kritisk om hvordan de fire store IT-gigantene Google, Facebook, Apple og Amazon har tjent seg styrtrike på innsamling og utnytting av stordata fra brukerne, men i Norge er det til en viss grad de samme mediene som er de slueste kakebakerne.

Vi foreslår at dekorasjonstemaet for årets pepperkakebakst henter inspirasjon fra NRKbetas statistikk over hvilke selskaper som sporer mest.

Framgangsmåte

Bak vanlige pepperkaker (gjerne veganske) og avkjøl dem på rist. Lag glasur av 4 dl melis og tilsett vann til ønsket konsistens. Bland godt. Hell glasuren i et kremmerhus av bakepapir som du klipper bittelitt av tuppen av. Forsterk konstruksjonen med maskeringsteip. Søk opp logoene på nett og slå deg løs mens du krysser av for cookie-godkjenning i hytt og pine.

Disse selskapene sporer oss mest

reisenett.no
poki.no
purehelp.no
spillespill.no
travellink.no
nhi.no
tv2.no
hegnar.no
restplass.no
side2.no
kreativeideer.no
kvinneguiden.no
abcnyheter.no
itavisen.no
thelocal.no
startsiden.no
aperitif.no
dinside.no
skiinfo.no
itpro.no
sedenne.no
solfaktor.no
expedia.no
tnp.no
730.no
netthandelen.no
vartoslo.no
idg.no
gaffa.no
carolinebergeriksen.no

> (åpner i en ny fane)»>Les mer om undersøkelsen her >>

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: