Julian Assange på korset

Julian Assange på korset

Tekst Stein Holte Illustrasjon Redaksjonen

Julian Assange henger på korset. Men ingen kneler ved føttene hans. Ingen ser at han henger der. For det er et metaforisk kors. Og Julian er sperret inne. I mørket blant syndere og tollere.

Han henger der for våre synder. Han henger der for å ha avslørt våre forbrytelser. Han henger der for vår likegyldighet og verdens råttenskap. Han henger der fordi de som hyllet ham ikke liker ham lenger. Fordi noen lurte ham inn i honningfella, Fordi noen mener han brakte Nero til makta. Da de heller ville ha en heks.

Julian Assange er ikke Jesus. Julian er bare et menneske. Vi skulle hatt tusen Julian Assange. Tusen Chelsea Manning. Tusen Edward Snowden. Men vi har bare hundretusener feiginger. Og hanen galer. Og Julian Assange er bare en.


Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: