Justina på Cacadou

Justina caca

Vi snakker med Justina Žuraskaité på Cacadou i Torggata en aften der hun forteller om hvordan hun kom til Norge. Hun jobber nå som bar manager og forteller at hun var president of International Relation Community på universitetet i Vilnius, Litauen, videre var hun europeisk koordinator for noen litauiske non-governmental organizations, og dermed reiste hun rundt hele Europa i mange år, har vært nesten i alle land i vår verdensdel. Bosatte seg i Tyrkia en periode og kan tyrkisk.
Etter det var hun med en fyr på motorsykkeltur rundt hele Europa i to uker og levde på en motorsykkel med for liten hjelm og 20 kg bag på knærne, der kom hun seg etterhvert til Norge og Danmark og søkte bar-jobber i Drammen der hun ble avvist fordi hun ikke kunne norsk og så ble det Cacadou pub som tok henne imot og hun ble ansatt for litt over et år siden.
Travelling Lady! Ta tiden på pulsen ja, hun er født 1989 og veldig experienced og må kunne sies å kunne passe inn med et skrik i det nye multikulturelle Norge.
Cacadou er en internasjonal pub pakistansk drevet og forgerike gjester fra fjern og nær, som blir mer kjent på dette feltet der Justina forteller om at hun opplever Cacadou som «Cacadou Bar is very specific – it’s a peacefull place for deep-soul people, artist, musicians, poets… For colourful people who dare to be different.»
Videre opplyser hun at hun er tilbudt jobber fra andre puber, med høyere lønn, men det har hun avvist pga lojalitet, og hun er dermed en av oss.
Member of the community, can man si, of the Brotherhood of man, og mye vann er rent i havet slik at hun som travelling lady international modern junk har settled i Oslo for a while, her føler hun seg hjemme!
Dette likviderer alle fordommer om importert arbeidskraft og sosial dumping fra Øst-Europa helvete, der en framifrå dame fra en baltisk stat kom seg hit og ble inkludert her på vår norske grunn.
Neil Young om travelling lady: «Somewhere on the desert highway she rides a Harley Davidson», fra låta Unknown Legend på Harvest Moon, 1992, Justina satt bakpå en rød Honda som eksosrype i vind! Med langt hår!
Eye whipped soul! Så korreks, hun møtte en fyr på vei fra Helsinki til Istanbul på nattklubb i Vilnius hvor hun jobbet som Community manager, hun ville ut! Kunne ikke se noen fremtid i Litauen og da hun var tilbake fra raidet kom hun til et tilbud om Project Invitation fra Norge og så kom hun.
Forteller om Norge at nordmenn er vanskelige å komme inn på, men så kommer du inn på dem oss og det blir varig vennskap.
Videre opplevelsen av jenter som kler seg langt strammere og sexy i hennes hjemland, her er jentene mer enkle i klesdrakt, de bryr seg ikke så mye, er seg selv.
Og toleransen for fyll er mye større i Øst-Europa enn her, du blir ikke kasta ut før du stuper der.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: