Project Alias

Project Alias

Idé, gjennomføring og illustrasjoner Bjørn Karmann

Med litt innsatsvilje, fandenivoldskhet og evne til å lese en bruksanvisning vil du kunne sikre deg litt privatliv i heimen. Den danske interaksjonsdesigneren, Bjørn Karmann, har funnet opp en måte å hindre avlyttingen fra smart-høyttalere som Siri, Google Home og Alexa.


Alias er en lærenem «parasitt» som er designet for å gi brukerne mer kontroll over sine smart-høyttalere/digitale assistenter, både når det gjelder tilpasning og personvern. Gjennom en enkel app kan brukeren trene Alias til å reagere på et selvvalgt oppvåkningsord/-lyd, og når den er ferdigdressert, kan Alias ta kontroll over smart-høyttaleren din ved å aktivere den for deg. I periodene du ikke bruker smart-høyttaleren, sørger Alias for at høyttaleren er paralysert og forhindret fra å avlytte ved at den avbryter mikrofonene.Les mer om prosjektet her >>

Les byggeinstruksjonene her >>

Les om folks erfaringer med prosjektet her >>


Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: