KJIP ASS?

alexis-tsipras-570

Hva er det Hellas statsminister Tsipras driver med? Er han bare en kjip ass? Gir han totalt faen i at 61 % av hans landsmenn stemte nei til å bøye seg for troikaen? Han er i hvert fall en taper. EU bøyde ham. Tvang ham til å sparke sin finansminister. Fikk ham inn i forhandlinger som endte i pensjonsreformer, og omfattende privatiseringer. Noe som stort sett ender i at private mesker seg på økende offentlige utgifter og fattigdom.

Kunne han gjort noe annerledes? Gjorde han ikke det for å spare sitt folk for økonomiske lidelser vi i vårt, for tiden, bortskjemte Norge ikke kan forestille oss? Kan vi forlange at grekerne skal være våre martyrer?

To ting er sikre.

1: Skulle Syriza hatt en reell sjanse til å tilføre finansfascistene et sår av betydning ville de vært avhengig av massiv støtte og solidaritetsaksjoner fra fagforeninger og venstreside i resten av Europa. Noe de fikk i alt for liten grad.

2.Tsipras og Syrizas nederlag er alle motkrefter til finanskapitalens nederlag. De destruktive egoistene får ture fram som før.

Den greske fagforeningen ADEDY har varslet en 24 timers lang streik mot avtalen mellom Hellas og Eurolandene. De trenger vår støtte!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: