Krig

.

Som Torggata Blads krigskorrespondent i Gamlebyen i går kom jeg i ildlinjen for en krig jeg ikke kjente til, gikk i bakken på St. Halvard bistro, blodig alvor. Snacksy, kan du si, et band utenfra Gamlebyen spilte der, og folk som var stamgjester så skeptisk på fra plass bak i hjørnet. Er dette noe bra da?
Guro Bjotveit med orkester spilte til dans coverlåter diskret med gitar, keyboard og trommer, uten sammenlikning for øvrig var dette groovy. Flott. Stilltiende uenighet om at dette ikke var dælje hard core rock’n roll, nei, fri flyt uten tenner kom jeg meg i bakken og folk ropa på legevakta og måtte sy og sånn men det ble med det og meg som korrespondent i en fremmed nasjon Oslo Gamlebyen på research fra helvetet ble et troll.
Mitt mellom to fronter, jeg var i tofrontskrig fola fola blakken dansebænd for fæst og dette er kulturkræsj uten like.
Barcodes! Bandet heter det og det er en uforliknelighetsatmosfære i dette som ikke likner grisen der Gamlebyens beboere er med i protest mot gentrifiseringa og det skal vi ikke ha noe av her. Det blomstrer!
Innenfor mulighetenes grenser er jeg da holdt i meg og er ikke innafor Avdeling Holt eller Anne Holt, det dreier seg om en foreløpig avgjørelse om å gjøre noe med denne krigen i deltagende observasjon der jeg ikke får meg til å dælje løs på Andebyfeltet Barcode, ei heller Sørenga, denne smørja her skal jeg fikse på syntese nivå der Oslo skal bli ett.
Om og men hender det finurlige ting her nå og nå har det seg slik at denne krigen ikke er vakker for de forstår hverandre ikke, og som olja lyn går jeg til min fiendebildekompetanse fra jeg jobba i Fredsbevegelsen før 1989 Gorbatsjov og jeg minnes Polen som ikke skjønte noe av dette og mente det var Reagan som frigjorde dem fra Sovjet, og i denne pønkegrinebiteratmosfære Gamlebyen er det heidundrande sant at er det ikke deilig å ha noen å hate!
Jeg vet dette nå mer tydelig der vi bygger St. Halvardkatedralen fra Ruinen der og ruinerer oss ikke på det og lager opera St. Halvard for operhuset i Bjørvika 2020 og alt er som det skal være.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: