Kunst

Kunst
I forbindelse med kunst i stort, er det her påkrevet med en gjennomgang av kunstlivet i Oslo nå. Vel, et kritisk blikk på kunsten, hva vil det si, nei, jeg som tilskuer og deltager har det som man har det på badet når man sier ha det på badet, i de forskjelligste sammenhenger der NOTAM akkurat har vært besøkt, der de ga bort bokhyller, for det fikk jeg vite av en som er der, dette nettverket, senter for lydkunst, nei, man har det slik her i gården at man kjenner en masse mennesker innenfor kunstlivet, dette bør poengteres.
Bøker er et annet sted, men jeg kjenner en rekke folk innafor her også, samarbeida en gang med en skuespiller som jobba i bokhandel på Manglerud, for cabaret, dessuten er man ansatt her og der i bransjen og kommer med bok snart. Jules, Jim & Edgar forlag.
-bortsett fra det, Lisbeth Palme, hvordan var filmen? Klassisk vits som her har mening, man kan ikke snakke om kunst til enhver tid. OKS, Onde Kunstneres Samfunn eksisterer, en gruppe som kommer til deg før du aner, på kjeller og loft, snøft, i denne forbindelse minnes Galleri Galuzin, en happening, Galleri Barbara Hansen, Galleri Ditten og Datten, Galleri Eget Rom, videre Podium og det Svarte Galleri i White Cube, Du som her treder inn la alt håp fare, Dantes Inferno, nei, vi er på en rekke felter, det syder i musikk og sans og man må få en type sann stemning for kunstopplevelsen.
Kunst uten sjel er kunstig moro, rett i tårekanalen, musikk, Beethoven, der jeg en gang overvar hans niende symfoni på konserthuset og begynte å gråte bare koret tråde fram på scenen.
Dette skrives på Sagene lunsjbar, i ivrighet, der det er fuckings gentrifisert smørbrød foran meg, fitte! Og t-tasten er frika og jeg er sur. Snyltere florerer, en deflorering kommer dermed, og en degentrifisering er på trappene, en terapi for folket der man ikke snakker om det vesentlige noen sinne, kunstens livgivende kraft fra det underbevisste.
Kunst er til for å få deg til å bli deg selv. Flottenfeiere bør feie for egen dør, som seg hør og bør, jeg vinkler dette dermed over til noe helt annet, sport, og kultur og melk og mat og skifter kappe i en handel med ord og uttrykk, der jeg er meg selv for faen i dette og blir vond i blikk og tror at naken lunsj er en god film.
Der begynner skrivemaskinen å spise opp forfatteren, trist som faen, i min virkelighet som er noe lys i dag har det seg slik å forstå smertefullt klar over det annerledese ved kunsten, at den dreier seg om kjærlighet uten store ord, for eksempel, uten svulstighet, her er vi virkeligheten nærmere, der jeg selv sier at fuck off.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: