LO på din side

Javel. Hvem din da? Din hvem? Din Sum? Hæ? LO er jo det som heter fagforeningenes sentralorganisasjon, fra arbeidere som står sammen mot bedriftsledelsen og krever å få sin del av kaka, av overskuddet for bedriften, og går på solidaritet og lar seg ikke forskjellsbehandle!
Dette er innholdet i fagforening, og dette er jo ikke noe som ligger i forkortelsen LO, det er et dårlig ord og et fake levebrød for folk som skjuler seg bak at bare innvidde veit hva Landsorganisasjonen betyr. Helt uten brodd.
Det er det som er å ikke la seg slave for noen, for et verdig liv! Kapitalen flytter penger og legger overskuddet andre steder og i utlandet i multinasjonale bedrifter som er opptatt av å samle pengebinger i Sør-Korea og Kina og slikt og har ikke tid til lønnsforhandlinger, du må jobbe!
Nei, det er ikke lett under monopolkapitalen og dette er for det meste stasjonert i Asia, det er der penga ligger, Kina.
LO kan vel ikke gjøre så mye da, men de jobber internasjonalt under press og ILO er det internasjonale LO.
Fagforeninger i EU samarbeider og dette internasjonale nettverket strekker seg over hele verden og til Dubai. ILO ligger under FN, får vi vite, og har hovedkontor i Geneve.
Ikke lett igjen, men det er noe som kan ses der, at arbeiderne er organisert over hele verden.
Så kan man ta for seg enkeltland, som Kina, fins det fagforeninger der, og i Polen etter Solidaritet, det er å stå sammen på en arbeidsplass som er poenget, for det er arbeiderne som skal styre bedriftene, de vet hvor skoen trykker, de kan arbeidet, og dette krever respekt.
Enhver bedrift er ikke sterkere enn det svakeste ledd, la meg finne et eksempel, en herværende kafé som jeg er på som heter Konrad etter en legendarisk LO sjef Konrad Nordahl, LO-sjef fra 1939 til 1965, og dessuten på Stortinget for Arbeiderpartiet 1957-65. Hardtarbeidende får man tro, og man lurer på dette her, med disse to tunge verv, ikke lett å kombinere fullt ut nei, dette er en fact.
Vel, dette er en kul pub og ligger i Youngs gate hjørnet Youngstorget, kanskje vi skal forhøre oss her, hvor mange som er organiserte her. Hm.
Vi trenger ikke presse oss på, jeg er ikke stamgjest her, respect!
Så får vi kontakt og vi er kammerater med det samme og stedet anbefales.
LO er jo her opp bakken og der jobber det jo svært mange og fagbevegelsen er stor i dette landet, det største er Fellesforbundet, igjen et kodeord for inn-verdenen, og hva faen er det som skjer? Norsk jern og metall – arbeiderforbund het det største forbundet før, og det ligger jo i navnet før, som Norsk kjemisk industriarbeiderforbund og Sykepleierforbundet og i det hele tatt Norsk sosionomforbund og hvem vet hvem som er Fellesforbudet nå til dags? Fellesmeieriet?
LO viser smørsida første mai og man stiller i pene klær fra før i tida og folk veit jo dette de som er i bevegelsen og de utenfor skjønner ikke bæret. Kom inn i varmen!
Varme pølser her ja! Iiik! Det er snart første mai og da er det folk her som aldri er her ellers på nye Youngstorget og vi snakker med folk før denne store dagen som er festdag fortsatt.
LO er jo her og der og overalt og sekretariatsleder hvem er det og hva er tilknytningen til Arbeiderpartiet og i det hele tatt hvor skjer det arbeidskamper sist hørte jeg om en polsk jente som er LO sekretær i Fellesforbundet hadde forhindret noe sosial dumping av polakker, ting skjer. Solidaritet!
Julia Maliszewska i Fellesforbundet polsk norsk jobber for arbeiderne og det er fint.
Konrad Nordahl var fra Askøy ved Bergen.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: