Love

IMG_7728

Nyhetene i dag er intet. På gata er det åpent. På en kaffebar sitter en jente. Kaffe og pc, en fyr setter seg nearby, avis. Dagsavisen, de er der på samme tid, på samme sted, leser hver for seg, elegi, kaffe og de ser på meg som står utenfor, forsiktig. Hvem er jeg? Nei, det skal du bare drite i, seff, slapp a’! Seffern er det dritern, der de ikke kikker bevisst, for jeg er i glaninga, gjennom vindu’. Sitter på den andre siden av gata, ute, med pledd. Lurer på dette med folk, minnes en fyr som gikk rundt og lurte på om folk er dumme, han messa på dette stadig. «Er folk dumme?» Og kom til at nei, folk er ikke dumme. Kjell Hansen, hvor han er blitt av veit jeg ikke, men han begynte å studere folkeminne på Blindern, ikke dumt!
Nei, det der har inspirert meg, oppfør deg som folk! Folk er rare! Folk er folk! Folk blues, country and western, språk lyver ikke, fant jeg ut senere, språk er alltid sant, det man kommuniserer med, dermed er en hit også sann, en hit, noe som treffer!
Hybris går i dass, dersom din posisjon går deg til hodet, Jens, Trygve, det dreier seg om smårynker rundt halsen, du skal ikke tro at du er noe spessielt, faen!
Vel, bildet her er fra der jeg vokste opp, my home town, Ljan, sør for Oslo, sør for Nordstrand, der vokste jeg opp, her er utsikten bort til Ljabruveien fra det butikksenteret jeg bodde ved, der Hobber jobba, han hadde frukt og tobakksforretning, hvor vi unga kjøpte godteri og is og Donald og Tempo.
Hva er forskjellen på rotter og partysvensker? Rotter kan man drepe. Kakkerlakker!
Kulturer, min gikk i hybris, og jeg dreit meg ut masse på det, skulle ikke like kønntri og greier, by land hand i hand!
Dagsavisen er kjedelig i dag, finner dama ut, legger den fra seg, blåmandag kanskje, for noen hver, vi diskuterte fredsprisen her om dagen, og jeg synes det er glimrende! Malala som symbol for kvinners rettigheter over hele verden! Det skaper fred! Og dette er noe annet enn kredd, dette er viktig og sant, likeverd menn og kvinner er forutsetningen for fred.
Meg selv, min egen historie, det kan man uttrykke i USA i country music tradition, da blir det ikke knausgaard, denne idiot, baby i barnehagen som forsøker å skvise ut andre ved å grine hele tida. Fitte!
Det er ekkelt dette her og det dreier seg om å se geografien der jeg vokste opp, tre plan.

IMG_7731

Tre plan ja, fra venstre på bildet der, bak ned, der ligger Herregårdsveien, som går ned til Hvervenbukta, Ljan Herregård, og det var en herrementalitet på Ljan, er det sikkert fortsatt, gammel herregård her, Stubljan, som eide masse skog innover Oppegård og slikt, plankeadel.
Tre plan, fra Herregårdsveien til venstre, herregårdsveien, veien til herregården, herren på Ljan, sikkert grusom, om man forstår meg rett, bayonneskinke hver fredag og videre luksus og silketøy og moter fra London, tre plan!
Gateplan-butikkplan, der Fru Pedersen styra i ferskvaredisken, hi hi. Til diverse, husbonden sto i kassa med feit lommebok, og vi krita der.
Heia, midtplanen, en slette, nedenfor huset vårt, som ses på bildet, det var gult.
Skjult er Heia på bildet.
For en oppgang her fra Gokk, som jeg er, i denne artikkelen Hunter S. Thompson junior, fra Ljan gonzo.
Tre plan, før stupet ned i gata, fra overklasse, mellomklasse, underklasse, handelsstanden, Erling Krøger Pedersen landhandel, han var fra Kristiansand. Javel? Arendal? Ørgel?

GOKK

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: