LUPA – et nytt og trivelig tilskudd til hovedstadens bandflora

Med akustiske instrumenter byr de på en tilbakelent, «trippy» indie-pop som drar betydelige veksler på de deltagende musikernes egne karrierer som utøvende musikere innen flere undersjangre. Fredag 5.mars slipper Lupa sin andre singel fra platen som kommer til sommeren How are you feeling?

Tekst Harald Lange

Bandet frontes av de syngende gitaristene Lovisa Cimbrelius og Katrina Sjøberg., som synger fint og vakkert både hver for seg og sammen.

«Trip-folk» er vignetten de gir seg selv, og det gir mening ved gjennomlytting. Lupa har tatt med seg rytmer og estetiske elementer fra club-, dub- og indiescena til hootenanny-leirbålet, og lager visepop med en ny og personlig vri.Fredag 5. mars slippes «Easy», deres andre av tre singler fra deres kommende debut-album. Den første, «Wolf», høstet gode kritikker og viser et band som har funnet sin form og evner å lage lune og innsmigrende låter med alvorlig undertekst.

Oppfølgeren «Easy» handler om brudd i relasjoner og hvordan man forholder seg til eget liv og den andre person etterpå. Det blir mye alvor og deter både trist og fint, men jeg griper meg i å savne et element som bryter med tristessen og gir et lettende streif av lunhet, slik jeg opplevde at ulvehyltet i «Wolf» gjorde.Men «Easy» står seg bra også uten dette. Det er høy kvalitet på det Lupa leverer på sitt tilbakelente og lavmælte vis, og det er vanskelig å ikke la seg besnære av deres vakkert balanserte lydbilde, med anvendelse av trompet og melodika i skjønn harmoni og Lovisa og Katrinas mykt og melodiøst tilstedeværende stemmer. Det er ikke hvemsomhelst som ville klart det, ikke begynn med trompet- og melodika-harmoniseringer hjemme om du vil ha et godt forhold til naboene. Lupa får det til.

Dette er god musikk som er balsam for slitne ører, med et personlig uttrykk og kvaliteter som gjør at de står ut fra mengden.Vi forventer mer vakker, lavmælt pop fra Lupa framover, og ser i første omgang fram til å bli mer kjent med deres kommende debut-album. Vi gleder oss se dem live!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: