Maktblåsa

Maktblåsa er inspirert av de historiske Jeriko-trompetene. Med den kan du blåse liv i motmakta, blåse i makta eller ganske enkelt gjøre som de trompetspillende prestene, blåse makta over ende. Den ser til forveksling ut som en helt vanlig festblåse, men ikke la deg lure før du har lest bruksanvisningen.

Introduksjon

Ifølge bibelen greide Josva og hans følge, på en mirakuløs måte, å få de sagnomsuste murene rundt Jeriko til å kollapse med lyden av trompeter. Det fortelles at innbyggerne i Jeriko lo og hånte Josva for hans bruk av utradisjonelle metoder som, foruten en god porsjon tålmodighet, involverte intens bønn og syv trompetspillende prester som sirklet rundt de mektige bymurene i dagevis.

Bruksanvisning

Maktblåsa kan brukes mot makt og myndighetspersoner av ulike slag. Hvis politiet stopper deg på gaten fordi de ikke liker trynet ditt og fortsatt ikke er hemmet av noen kvitteringsordning, kan du bruke den. Hver gang du møter en av NAVs portvoktere som hindrer deg i å slippe inn til velferdsordningene, eller hindres av en nidkjær trikkekontrollør eller en nedlatende saksbehandler hos skatteetaten: ta fram blåsa og blås i vei. Eller lag en felles aksjon foran Stortinget og blås i makta, men ikke i fellesskapet.

Uansett hvor fristende det måtte være, må du ikke la blåsas ytterpunkt komme i berøring med noen myndighetsperson, da du kan risikere å bli tiltalt for kroppskrenkelse. Gjør deg derfor kjent med blåsas rekkevidde i trygge omgivelser før du tar den med deg ut.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: