Maridalsveien 128 – Boligkampen

Eller – den uuttrettelige boligkampen mot Ivar Tollefsens eiendomsimperium og Oslo kommune.

Tekst: Beboere i M128  Video:  Aslaug Holm

DET HANDLER OM Å REDDE HJEMMENE VÅRE

Vi er 30 beboere i Maridalsveien 128 (M128) på Sagene, som hadde en sjelden mulighet til å kjøpe hjemmene våre gjennom kommunal forkjøpsrett. Det er en lov fra 1977 som skal beskytte beboere fra å miste hjemmet sitt, når en bygård blir solgt.  Med hundrevis av dugnadsstimer var vi sikre på at kommunen ville hjelpe oss. Isteden ble vi møtt med massiv motstand. Vi savnet støtte og hjelp av Oslo kommune fra start til slutt. Isteden ble den røde murgården solgt til eiendomsmilliardæren Ivar Tollefsen og Fredensborg.

UTFORDRER POLITIKERNE TIL HANDLING

Nå har vi tatt opp kampen for å redde hjemmene våre. 1.juli 2020 blir vi kastet ut, dersom ingen griper inn. Tryggheten er revet bort. Vi utfordrer politikerne til å komme på banen og handle, før det er for sent. Det handler om viktige verdier i vår tid som er truet: Trygghet, rettferdighet og likhet.  Vi vet at det er tusenvis av mennesker befinner seg i samme situasjon.

HVEM SKAL BO I BYENE ?

Et trygt bosted er et grunnleggende behov og en menneskerett. Hva skjer med et samfunn når vi tillater at barnefamilier eller 80-åringer med dårlig helse blir drevet vekk fra hjemstedet sitt, tvunget til å etablere seg på nytt?  Hva skjer med byene og mangfoldet, når kun de aller rikeste til slutt har råd?

DOKUMENTARFILM

Dokumentarfilmskaper Aslaug Holm følger prosessen og lager film om oss. Med Holms egne ord: ”Filmen er et gruppeportrett av menneskene i blokka på Sagene, som i felleskap nekter å gi seg. En David-mot-Goliat-kamp der blokka er blitt et symbol på samholdet og krafta i et lite samfunn”.

BEHOV FOR STØTTE

Vi har lite kapital i ryggen. Du kan støtte oss ved spre budskapet og å dele traileren med venner og kjente.
Følg oss på Facebook her >>

Takk fra alle oss i M128

Les mer

Dagens Næringsliv >>

Nettavisen >>

NRK Dagsrevyen >>  (16:28 ut i sendinga.)

 

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: