Med Stein Holte og Birgitte til Kragerø

kittelsen kragerø

Birgitte sier hun ikkje vil leke med bygdetullinger. Hvorfor ikke? Spør Stein, som lurer seg ut på tunet på museet her til han Theodor Kittelsen. Nei, Theodor var vel grei han, som faen, han malte her og der og tegna troll og tusser og alskens dritt!
Stein sier ikke stort, Birgitte vil bade, har på solhatt, setter seg i gresset på Gunnarsholmen og Stein speider mot havet. Et kabinett utpå her, et flyttbart, som er malt hvitt,
Skrømt kommer bakfra, troll på troll, som Edvard Munchs arbeidere, malt oppi lia, og flere kjendiser er her jo og Christian Skredsvig og Munchs venner og velgjørere på Knatten, fytti katta!
Stein føler at han står i fare for å bli en museumsgjenstand, og vil snakke med Kittelsen helt privat, setter seg utafor museet på et konditori og spiser Napoleonskake med teskje, det flyter utover og han ser ikke helt.
Hei Stein, sier Theodor, skal du se meg male? Ja, sier Stein og Edvard Munch kommer til og betrakter.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: