Nederland

The windmill at Wijk bij Duurstede
*oil on canvas
*83 x 101 cm
*ca. 1668 – ca. 1670
*signed : Ruisdael

.

Dagens emne er Nederland. Ut fra folks vurderinger av dette ser jeg det viktigste er framgangen for de grønne. De grønne fikk også flertall i Amsterdam. Ok. Gert Wilders fikk fremgang, men ikke så mye som kunne ha skjedd, dermed er Nederland stabilt. Mark Rutte fortsetter som statsminister. Arbeiderpartiet gikk kraftig tilbake.
Nederland har valgordning slik at hver stemme teller likt, dermed har alle partier over 0.67 prosent sete i parlamentet.
Nederland er et blomstrende land. Tulipaner er verdenskjent, og man minnes Dirk Kuyt, fotballspiller VM 2010, uttalte før finalen mot Spania, noe sånt som at hvis vi spiller opp mot vårt beste, kan det vidunderlige skje! Herlig.
Nederland er blomsterbarn. Nederlandske blomstermalerier og landskapsmalerier er et bidrag til verdenskunsten, samt Rembrandt, Vermeer og van Gogh.
Ellers er filosofen Spinoza kjent, utenom dette vet man ingenting. Hvem har hørt om nederlandske komponister og forfattere?
Nederland på TV langs kanaler og frihet til mer enn andre land rundt og man trives i dette landet, selv sikkerhetsvaktene på flyplassen er kule. Fett. Det mest vennlige landet jeg har vært i.
Maleren Jakob van Ruysdael, blomstermaleren Jan van Huysum, depikterer de nederlandske omgivelsene der Rembrandt og Vermer malte menneskene, van Gogh begge deler. Man kan bare snakke da mer med folk rundt.
Den anekdotiske betydningen av dette er hermed vakker, nemlig i den forbindelse at man ikke kan se politikk utenfra, i denne saka er det servilt å bare snakke om Wilders eller ikke Wilders, som hordene av pressefolk driver med, da har man ikke peiling.
Sløvt går man inn i dette her maltraktert av villfarne idioter overalt og bare prater i vei som man har vett til der Nederland er et spesielt sunt land etter min mening.
Nei, dette trollet som heter De Grønne, i Europa, som jeg er ferdig med som læring, er å vite dette med bærekraftighet i alle forhold, sustainable society, og vi ser at de nederlandske velgere har satt en stemning her mot fremtiden.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: