Norsk Råkk – Balansekunstnere

Norsk Råkk – Balansekunstnere

Fucking North Pole Records 2020

Tekst Harald Lange Video Norsk Råkk

Norsk Råkk har gjennom et drøyt tiår meislet ut et solid ry som liveband og plateartister. Bandet, som frontes av låtskriverne og rimsmedene Torstein Eriksen og Axel Hjelme, er også lekegrind for virtuosene Adrian du Monceau og Mathias Hole. Førstnevntes gitarbriljering og sistnevntes blåserarrangementer har bidratt sterkt til å utvikle NRs totale lydbilde og live-show.

Balansekunstnere er NRs andre album med Jørn Christensen som produsent. Forrige skive viste et band som søkte en større lyd med bredere og dypere appell. Denne utviklingen tas ut i en ny omdreining på dette albumet, som i mine ører er bandets mest spennende og løfterike. Formmessig har NR oftest vært assosiert med ska-/reggae-influert rockefot, men med denne skiva overskrider de sin kjente form og definerer en standard for en medrivende og dansbar soul-punk på norsk.

Det er en fest for ører og føtter som velter ut av høyttalerne ved avspilling. Det er et betydelig steg de gjør med dette verket, og det åpner et nytt og større landskap for dette bandet, noe vi må håpe å kunne ta del i gjennom det kommende årets konsertsesong. Det er ingen tvil om at denne gjengen vil omsette dette festfyrverkeriet av en skive i et forrykende sceneshow om anledningen byr seg, som vi må håpe den gjør.


Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: