Note

press

Det amerikanske presidentvalget er i gang, et sirkus. For å føle dette på tennene er det slik at dette er en type splittelse i det amerikanske folket, der det er tre distinkte kandidater, en tre-pol! Det er Trump, Hillary Clinton og Bernie Sanders! Det der ses nå tydelig der man ikke kan se forskjell på republikansk side, bare forskjellig stil og retorikk. Uff.
Stil. Det er nå en ny tid, og valget står mellom disse tre jeg nevnte. Det kan bli dødt løp! Denne supertirsdag som de kaller det der borte, ble jo en seier for Donald Trump og Hilary Clinton, men Bernie Sanders gjorde det bra han også!
Vant den viktige vippestaten Colorado, for eksempel, og er i siget.
Etter presse-etiske standarder skal man vel ikke ”endorse” noen av kandidatene, men det er noe med å se dette som en type stemning i folket, og dermed i resten av verden, der det dreier seg om Oklahoma hvor Sanders også vant, dette er regnet som en meget konservativ stat, som Texas, sydstatene i det hele, et trekk er at den svarte befolkningen ser på Hillary som sin kandidat, ikke Bernie, og det er en del demografiske forhold som spiller inn her, de svarte er ikke lenger nødvendigvis low class.
Ontario, Las Vegas, Illinois, det er steder som ikke har valgt, som New York. Hillary og Bernie behandler hverandre med respekt, god amerikansk politisk kultur tradisjon. Hillary Clinton taler som en statsmann! Kvinne!
Hun er ikke nervøs! Hyggelig!
Så dette lover bra.
Bernie fucking Sanders er for omstendlig, dessuten gjentar han seg selv! Skryter! Og det holder for faen ikke! Barnie Rubble! Han blir fort tegneseriefigur, om hans snakk om political revolution!
Hillary fucking Clinton er jo en pratmaker, og prater om at What this country needs more of is love! Og hun er en Obama etterfølger, Obama var jo glimrende på taler og retorikk!
Så man kan ta for seg Trump. Han ter seg som en baseballhelt! Og han lar det gå sport i det han gjør. Det gjør inntrykk, han er massenes helt! Rett fra levra!
Donald fucking Trump er nervøs! Bra!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: