Om religion

Det er fortapelsen som for meg er det viktige i det fundamentalistiske religiøse, det er det som folk er redde for, ikke å være et godt menneske. Hva dette betyr er interessant, og man vet at det er godt å være et godt menneske, hjelpe andre, være empatisk.
Og jeg er der hele tida, men det er gjensidighet som kreves i alle forhold, dermed er religion forstått sekulært, du må komme i kontakt med folk, inn i kommunikative sammenhenger, bedrive samhandling i likeverd med kvinner og menn side om side.
En forforståelse for dette er begrepet ”kjærlighet”, der nærkontakt mellom kjønn ender i rolig fortrolig sex.
Og begrepet ”synd” er tilsvarende, at du ikke har god nok kontakt med folk, der det ikke lar seg gjøre å forstå andre mennesker og være empatisk.

  1. Kirken som et gammelt hus. Eller kirken som eneste tilbud, utover arbeid og slit. Kirkebakken! Kirken som sladder, facebook, reality, kirken som Se & Hør. Kirken som Dagsrevyen, Debatten, Litteraturhuset. Kirken som Plata.

  2. Bra. Kirken som betalt arbeid, kirken som en type organisering av bevisstheten, en skjønnhet, til å få forstand av, alt ligger i kortene der

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: