Oslo kultur


.

Det som er Oslo er å oppfatte som grunnfjell. Dermed er det ingen som vet mer enn de som bor her. Nei, Oslos beboere er de man må snakke med. Fra Holmlia til Romsås til Bestum. Nei, her er det flotte forhold, innerst i fjorden, man kan se dette som en type premiereklar opera nå. Jeg tror Oslo er myndig nok til å kunne oppfatta hva deres historie er. Vår.
Nei, Oslo er å foretrekke som kulturby nå og vi tror nok Oslo vil komme fram nå snart. Vi tror det som er Oslo kultur først må være byens historie. Viken-slekta kan da etterspores ganske bra. Viken slekta er de som samla Norge, Harald Hårfagre og etterkommere, til Olav Trygvason og Olav den hellige og Harald Hardråde og Olav Kyrre, Sigurd Jorsalfare, så ble det splid etter korstogene og maktkamp i Norge, borgerkrigstida 1130-1240, da slaget om Oslo gjorde Håkon Håkonsson til enekonge og Noregsveldet ble stort.
Oslo er ikke det man tror, det er ikke disse teite ordførerne i de siste åra, det er ikke det, Oslo er den mest folkelige byen i Norge, Oslotonen tilhører de narkomane, det tilhører de kriminelle, det tilhører Olsenbanden, Egon Olsen, det tilhører drabantbyene, det tilhører ingen hvem som helst.
Oslo street wise culture, er å betrakte som Oslo, ikke disse gentrifiserte hiphopperne som Tommy Tee, de stjeler original kultur, ikke innafor å være så Oslo at du er helt Nilsen, fuck.
Oslo er de store folk som stjeler fra de rike og gir til de fattige, det er skapsprengerne, det er de som ikke går på akkord med seg selv, det er oss.
Vi er jo de som bestemmer i verden, vi som snakker skikkelig og bygger fremtid. Nå er dermed Oslo kultur til bruk.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: