PK

25IDEHottentott_Egner1951

Man kan si mye stygt om høyresida. De er jo selve drittsekksida. Sida for egoister, kapitalister, religiøse fundamentalister og rasister. Streberne som har tilrana seg makta i verden. Som fucker opp klimaet og utrydder dyrearter. Og som til slutt vil utslette hele menneskeheten.

Men en ting skal høyresida ha. De påviste begrepet PK (Politisk korrekt)

Og alle på venstresida hater det begrepet. Men høyresida har rett.

PK er høyresidas beste våpen. PK gjør venstresida til velmenende tafatte fjompenisser som er mer opptatt av å aldri si neger enn av å gjøre noe som helst som har samfunnsmessig betydning PK får venstresida til å stilltiende å godta moderne Islams foreldede kvinnesyn bare fordi de henger fast i illusjonen om et lykkelig fargerikt fellesskap. PK får kvinner til å frata menn retten til å se sine barn og likevel føler de seg som offere. For det er PK for en kvinne å være offer. Det er PK for en myk mann i fotformsko å ha dårlig samvittighet for å være hvit på grunn av Kong Leopold av Belgias herjinger i Kongo. PK får venstresida til se verden gjennom ønskebriller. Hvordan skal venstresida forandre noe som helst når venstresida ikke tør å se verden som den er i virkeligheten?

Hvorfor er det høyresida som har visjoner? Hvorfor er det høyresida som er revolusjonær? Venstresida er blitt de reaksjonære som tviholder på det gamle. Som sitter fast i en virkelighet som ikke lenger er. Har venstresida glemt at Marx skrev: Filosofene har hittil fortolket verden. Det det kommer ann på er å forandre den?

Og hva med stakkars oss da? Vi som vil sloss for en rettferdig verden? Hvem skal vi (the good guys) stemme på? SV som diltet etter Arbeiderpartiet på deres raseringsferd mot alt Gerhardsen og gutta sto for? Rødt som tror de har gjort et valgkampscoop ved å arrangere misunnelsesturer til Holmenkollåsen? Som har en leder som bor i en milionvilla selv? De Grønne kanskje? Som lokker til seg idealistiske ungdommer men bruker stemmene de fikk til å samarbeide med høyresida på å frata fattige livsgrunnlaget? Skal vi melde oss inn i en sekt kanskje? Tjene Folket med å fralure statskassa adskillige potensielle tarifflønnner til de søppelplukkende sosialklientene høyresida holder som slavearbeidere? For venstresida er det ikke viktig. Venstresida er såre fornøyde bare de får lirt av seg litt kultivert PKpreik mellom årgangsvinslurkene og hjemmelaget sushimunfullene sine.

Jeg tror ikke lenger på revolusjon. Jeg tror at vi som vil at verden skal bli litt bedre bare gjør så godt vi kan. At vi prøver litt hver dag. At vi driter i om det er PK eller ikke. Det er nok av ting å gripe fatt i.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: