Pressefrihet

I land vi ikke liker å sammenlikne oss med har de ikke pressefrihet. Det er en vanlig strukturering av den norske bevisstheten å si dette. I dag 3. mai er det pressefrihetens dag. God dag. Det er også Polens nasjonaldag. Pressefrihet er et honnørord og det dreier seg om tilgang til pressa, vi har det i Torggata Blad. Hvor mange som leser oss, varierer. Skal man få frem en sak, kreves handling.
Den kjedelige diskusjonen om pressefrihet er dermed over.
Pressa er kollektiver som får hevd og blir lest og er meningsdannende.
Å ose over av meninger er ikke til bruk. Ikke innbill deg noe som ikke har konsekvenser for deg, i Bodø! I Oslo kan man mene mangt og meget, aksjonsjournalistikk driver vi med. Det er et problem at det selges dop ved Gunerius og at sigøynere tigger konstant og masete og ekkelt og belemrende, hva skal man gjøre med det. Nok av folk har påpekt problemet.
Vi tror dette er vanskelig. Og vi tror heller ikke at det fins enkle løsninger. Så hva så. Hm?
Manglerud Initiativ til å se hva du kan gjøre med problemet? Sigøynere er ikke geme, de tar ikke et nei for et nei, det er deres varemerke, en fyr jeg kjenner kan snakke med sigøynere på streetwise måte, de er kammerater!

Jeg er muligens for kysk, er oppdratt noe tysk, ikke jydsk. Å se dermed Klassekampens dagens sukk i dag, Tid er tomhet mellom hendelser. Og videre er det i dette et motto som er mulig, se folk leve! Her det noe med dette som heter Klassebakgrunn, være sann, i forhold til seg selv og det man har opplevd og opplever, og ikke mene det alle andre mener, være politisk korrekt, narkomane er ekle mennesker!

Og det er sigøynere også, generelt, for meg, hva gir de meg? Ingen gjensidighet! Og da er vi beyond rasisme!

Det dreier seg om en sak. Disse forskjellige ”sakene” folk mener noe om, som tisa, det er ukult å se dette her, bare markere!

Det er klart at rettferdighet er et ord som er ute, det personlige fellesskapet er det som nå er sant.
Jeg vil dra inn flere i mitt fellesskap.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: