Punk i Oslo del II

Lokale foretak og profiler ved noen av dem.

Tekst: Harald Lange Foto: Åse Karlsen

Byllepest Distro driver diy-punk distro på tradisjonelt vis, gjennom nettverking med lignende foretak over hele verden. Byllepests katalog søker å være oppdatert på ny, radikal diy-punk fra den ganske klode. Gjennom å tilslutte deg Byllepests postliste vil du bli oppdatert om deres nye funn og oppdagelser. Byllepest drives av Daniel Skunk, som også har gjort seg kjent og bemerket som vokal frontfigur i band som Jenkem Warriors og Internt Oppgjør, nå aktuell med superbandet Negativ. Distroen har besøksadresse på Grønland, i kontorfellesskapet til Endless Tinnitus Studios, hvor Daniel kan påtreffes etter avtale.

Kenneth «mr.Møkk» Storkås trådte sine barnesko i Moss, hvor han på 90-tallet redigerte og utga punk-zina «møkkablekka» under redaktørnavnet «mr.Møkk». Musikalsk gjorde han seg bemerket med sitt band Morte Cerebrale , mossepønkens flaggskip på slutten av 90-tallet som ga ut sin enste 7-tommer «omni regis glans» i 2000. Etter å ha flyttet til Oslo har Storkås utviklet sine talenter og ferdigheter i mange retninger og gjort seg selv til en solid bærebjelke i det lokale punk-samfunnet. Storkås har personlig vært synonymt med «lyden av oslo-pønk i det 21. århundre». Først gjennom egenhendig å stille så å si all aktuell scenelyd i en periode på noen år før han begynte å få konkurranse, dernest gjennom å produsere en toneangivende serie av lydproduksjoner med lokale og regionale band i et betydelig omfang fra sitt studioforetak Endless Tinnitus.
Storkås er også en betydelig utøvende og formgivende gitarist med deltakelse i en rekke band de siste 20 åra, mest notabelt Knuste Ruter, bøyenbeng og brennaktuelle Negativ.

Castro er det heteste fenomenet i den lokale scena for øyeblikket. Deres andre album «Infidelity», produsert av Per Borten, har satt en ny standard for ettertiden. De turnerer skiva nå i disse dager.

Castro er et relativt nytt band, men medlemmene er erfarne og meriterte, noen av dem helt tilbake til 80-tallet og den lokale punktradisjonens tidlige barndom og formative år.
Castro oppsto i forlengelsen av trondheimsbandet Israelvis og deres siste single «Random City» fra 2010. Denne singlen markerer slutten på Israelvis og starten på det kreative samarbeidet mellom gitarist og låtskriver Viggo Mastad og sangeren og artisten Katja Benneche Osvold. Dette samarbeidet utgjør kjernen i Castro. Øvrige medvirkende : Jens-Petter Wiik, Mastads tro- og taktfaste våpenbror gjennom 35 år med punk i alle former i band som AngorWat og Israelvis. Morten Skjørholm, tidiigere kjent fra Funny Farm. Karl-Martin Hoddevik har bakgrunn fra The School.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: