Regjeringskrisa minutt for minutt

Torggata Blad følger tett på begivenhetene. VG kjører løpet, er best informert, ut fra hva vi kan se, Fridtjof Jacobsen,vi så begynnelsen på Hareides tale kl 12, og han virka sikker i sin sak, at dette kan vi ikke gå med på, så sakte men sikkert inn til KrF landsstyremøte, som er alvorstynget, etter hva vi kan forstå. Fett!

 

Høyre skal ha krisemøte i morra tidlig, melder VG kl 15.04, ut fra et Torggatasynspunkt, må vi kunne si at dette går mot regjeringsskifte.
Kremlologisk talt er det flere i KrF som er vel så mye anti-islamister som Sylvi Listhaug, som redaktør Vebjørn Selbekk i Dagen, nei, ikke så lett å være Erna Solberg nå, Norges store lys,som inkluderer alle, står last og brast med hele Norge, fett!
Hareide er kommet til den gode løsningen om Sylvi Listhaug, at han tilgir henne, men ikke dermed uten videre gir henne fornyet tillit.

 1. Oppdatering
  Kl. 16.58 ser vi at Hareide sier han ikke har tillit til Listhaug, ber Erna Solberg ta grep. Det var ventet.
  Ut fra vår vurdering kan ikke KrF gi seg nå, så er det opp til Erna Solberg å kaste Sylvi Listhaug. Høyres krisemøte skal avgjøre det i morgen tidlig.
  Ut fra det som er sagt, vil de ikke sparke Sylvi. Da må regjeringen gå av.

 2. Politisk spill
  Å vite hva som foregår nå av politisk spill bak kulissene er en type kunst. Må man drive med gjetning, nei, man kan tolke begivenhetene systematisk gjennom lang tid, der det ikke tar seg ut å si noe som ikke er etterrettelig, mitt inntrykk nå er at Erna Solberg ikke kan gi seg nå og kaste Sylvi Listhaug, dermed blir det slik at regjeringen går.
  Det som da skjer er en kabal. Hva denne kabalen går ut på vil nok ende i en Ap-regjering sammen med Senterpartiet og KrF.
  Venstre kunne blitt med med MDG, det har flertall. Men Venstre kan ikke av prestisjemessige grunner bli med i en slik regjering, da må man henvende seg til SV, det er flertall.
  Ap Sp KrF SV.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: