Regn i Torggata

Tekst og foto: Bror Wyller

En stemning av høst i gata brer seg, når kommer høststormene, et begrep, en tilstand, i oktober, snart, det er 27.09, tjuesjuende i niende som vi barna sa. Guffe på! Full guffe på syklene! Fett! Manana er det nok fint vær igjen, man sykler svært standhaftig her, ikke vent på meg, sier en, som jobber for seg selv, jeg kommer.

Sitter inne på Cafe Provence og ser ut på dette været og er stille nå. Arabisk tale og sang, det er vakkert.

Stemning. Annabelle Short er her og tygger tyggegummi, ser på folk som om hun var internasjonal blogger, og tygger på det hun ser, hva skjera?

Nei, det er ikke meg som ser på meg, det er andre, en gammel venn oppsøkte meg nylig på en pub i Oslo, fra bondelandet, jeg er kjent.

For Aschehoug forlag er forfattere bare stemmer. Stemmer i et hus, forskjellige stemmer, og de snakker om gleden ved å lese og slikt, Lars Saabye Christensen også, på Cappelen Damm, på bokmesse i Tvedestrand sist, stygt.

Stygt vær var det i Tvedestrand også da jeg var der for to år siden, lett regn stort sett, etter lang tids tørke i området.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: