Rennesteinen

novelle

På postkontoret renner de over av tvil om arbeidsplassene, god tone må være å finne på noe annet, her er arbeidsløsheten rett rundt hjørnet, skriv mer brev, sier dem, men det er fåfengt dette, man må klare dette her sjøl, omstillinger i arbeidslivet, dette er ikke kult.
Nå om dagen tilgodeser de ikke vårs, sier Olav, på parkeringsplassen, der han kom med postbilen fra Bærum, sånn som dette kan vi ikke ha det, sier Geir, smilende, og man organiserer seg men det der er kjørt løp, hvor er det jobber nå til dags, detta bare smuldrer opp! Gærninger!
Rennesteina neste, eller hva sier du Bror, hva skal vi gjørra?
Kaklehøner, sier jeg surt, hva er poenget med å sutre? Samfunnet er et annet enn før, post er bare ut, man sender ikke brev lenger, bare noen prosent av før i tida, det er jo ikke noe å gråte over det!
Ja vi veit jo det, sier Bjarne, det er denne mæilen som alle maser om, hva gir du meg?
Jeg bråker ikke jeg, sier Nils, det er ikke det det kommer an på, Hele folket i arbeid, sier nå jeg, jeg tror på dette, sier fyren i Arbeiderpartiet, men hva faen skal vi gjørra Leif? Drekka?

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: