Rotta

The council of the rats, Gustave Doré
The council of the rats, Gustave Doré

Rotteperspektiv

Tekst: Bror Wyller  Illustrasjon: Gustave Doré/Wikimedia Commons

Jeg ser Torggata fra gateplan. Jeg har beina på jorda, jeg har bakkekontakt, er ute om natta og rekognoserer, plukker søppel, lever økologisk. Jeg blir ikke verdsatt. Mine måltider er kebabrester som folk ikke kaster i søpla, men i blomstervaser som kommunen har satt ut for å lage mest mulig kvalm for folk, slik at søplekassene i mørket har samme farge som blomstervasene utafor Burgerking og slikt, dette er fin middag og i søplerommene rundt, fett. Rat race, men det er vi rottene som styrer rotteracet, sorry, vi er de som er en del av renovasjonsarbeidet, vi kommer når fuglene har tatt sitt, restene etter de rikes bord, duer og kråker og måker, etter en time kommer Oslo kommune og feier, kjipe saker, dette må det bli en orden på, vi er de som styrer gata, har street kredd, yo.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: