Sankung Jobarteh & Sofa Nyama Band

sankung jobarteh mela 2015
Dette er skrevet for å underbygge en sterk anbefaling om å sjekke ut denne formidable artisten og musikeren og hans fantastiske band. De spiller på Riksscenen på Schous plass fredag 15. april. Slipp alt dere har av planer og opplegg og vær der!

Sankung Jobarteh har siden 80-tallet vært en framtredende utøver av den vest-afrikanske pop-musikken Mandinga. Jobarteh er en levende legende i moderne vest-afrikansk pop og innehar et ry som en gudbenådet gitarist med sjeldne kvaliteter. Sankung har vokst opp i den vest-afrikanske griot/jeliya-tradisjonen, som sønn av den gamle mesteren er han arving til denne tradisjonen og har fått den inn gjennom oppdragelsen. Som ung mann ble Sankung tent på vestlig pop og rock, etterhvert også den jamicanske reggaen, via piratradiostasjoner som kringkastet fra skip i internasjonalt farvann utenfor den vest-afrikanske kysten. Inspirert av denne nye verden av musikk la han ut på sin reise gjennom den samtidige musikalske topografien parallelt med sin migrasjon til europa. Han kom etterhvert til å finne seg et hjem og et miljø i Oslo-området, hvor han fortsatt virker og leverer med sitt internasjonale orkester Sofa Nyama Band. Et tusentalls tilskuere lot seg fjetre og fortrylle av Sofa Nyamas opptreden på Mela-festivalen i fjor, hvor de representerte et av de musikalske høydepunktene i selskap med internasjonalt feterte navn som f eks dronningen av vest-afrikansk pop de siste 30 årene Angelique Kidjo.
I Sofa Nyama spiller Jobarteh på hele sitt formidable reportoar av musikkforståelse og innovasjon og resultatet er en uimotståelig og dansbar opplevelse. Sofa Nyamas musikk er utformet og framført med kjærlighet og er en ren gavepakke av positivitet og optimisme som smitter over og feier all motstand til side. Jobarteh er en sjeldent virtuos gitarist av verdensklasse og han gjør stor magi på sine seks strenger. Med seg har han et sterkt og kapabelt lag av lokale og internasjonale musikere som alle er selvstendig profilerte. Til sammen presenterer de et fyrverkeri av et show med kraft til å endre alt til det bedre. Det finnes ingen gode grunner til å gå glipp av dette.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: