Siste Sang

Sist_Sang_plakat
Grusomhetens teater er utfordrende og fysisk teater. Du går ikke på en forestilling her for å bli gjenfortalt betryggende samfunnsmyter som skaper uløselige bånd mellom borgerlige dyder og velstandsutviklingen. Disse tingene har ingen betydning.

De tre aktørene i «siste sang» bruker sine kropper til å uttrykke sjelelige kvaler i det hovedpersonens dødsøyeblikk er påtagelig. De uttrykker alle forskjellige aspekter ved Isidore Ducasse alias Comte de Lautreamont, av Andre Breton utropt til surrealismens far, 50 år etter hans død.

Aktørene utspiller distinkt forskjellige fysiske uttrykk, men noen gjennomgående elementer kan spores hos alle tre: bevegelsesmønstre som tar form av noe som ligner nevrotiske tvangshandlinger, inntagelse av positurer der hodet søker ned mot føttene, rompa søker til værs og hendene søker en høyere posisjon over de dypt senkede skuldrene. Som en spesiell form for yoga for den desperate og akk så døende kunstner, som i sin dødspine bærer hele menneskeslektens skjebne og tynges av dette. «dør jeg, dør alle». Hvilket jo er riktig på noe vis.

siste_sang_slide1Det kan oppleves som en prøvelse for et utrent publikum å sitte gjennom en forestilling som dette, men som alltid i Øynos oppsetninger er det verdt det. Oppe i all den undergangsstemte tristesse og desperasjon oppstår uendelig vakre øyeblikk av stort teater. Scenen hvor den døende dikterfilosofen kaster sin mannlige ham og framstår som kvinne i all sin nakenhet, for deretter å kle seg opp som en kurtisane for sitt stevnemøte med døden er et slikt øyeblikk.

siste_sang_slide3Forestillingen Siste Sang går denne uken tirsdag til og med lørdag på Grusomhetens Teater. Kjenn deres besøkelsestid, dette er verdt inngangspengene og vel så det.

Les mer om forestillingen og kjøp billetter her >>

 

 

 

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: