Sitteunderlag for direkte aksjoner

Om du møter andre eller velger å gjøre det alene, kan du når som helst ta fram sitteunderlaget, brette det ut et sted der du vil sette deg ned i en stille protest mot nyliberalismen for å gjøre konsekvensene av denne ideologien synlig.

Introduksjon

Er du lei av at nyliberalismens effektivitetstvang pisker deg til å halse rundt dagen lang, løpe etter buss for tog eller stå trangt på kollektiv transport, som en ku på vei til slakteriet? Er du trøtt av alt du skal prestere, hvor vellykket du skal være, alle valgene du har fått som i stedet for å gi deg en brusende følelse av livslykke og frihet snarere tynger deg? Er du lei av å laste ned stadig nye apper, oppdage at passordet ditt ikke virker, sitte i endeløse telefonkøer eller kommunisere med roboter?

Vet du ikke hvor du skal rette ditt opprør? Fortvil ikke, Sitteunderlag for direkte aksjoner er utstyret du trenger!

Innhold

Sammenbrettbart sitteunderlag, får plass i en nokså stor bukselomme.

Bruksanvisning

Med penger i hånden prøver studenten Benjamin Cowins å få servering på en kafe i februar 1961. Han ser mot servitrisen, som ignorerer ham. To uker senere ble han arrestert på en annen kafe, og måtte tilbringe tretti dager i fengsel.

Sitteunderlaget er multifunksjonelt og kan brukes til direkte aksjoner. For eksempel i forbindelse med husokkupasjoner eller miljøaksjoner. I stedet for å jobbe for at politikere skal forandre situasjonen, kan du ta saken i egne hender. Det er en utenomparlamentarisk metode, som ikke behøver å være ulovlig. Det er en historisk velutprøvd strategi, brukt i kampen for kvinners stemmerett, Ghandis ikkevoldskamp i den indiske selvstyrekampen og av den amerikanske borgerrettsbevegelsen.

Om du møter andre eller velger å gjøre det alene, kan du når som helst ta fram sitteunderlaget, brette det ut et sted der du vil sette deg ned i en stille protest mot nyliberalismen for å gjøre konsekvensene av denne ideologien synlig. Om du vil ha litt mer liv og røre, lar sitteunderlaget seg godt kombinere med maktblåsa.

Eller du kan gjøre som bøndene i Karnataka i India gjorde en dag i 1992. Etter å ha blitt oversett og overhørt av politikere og myndighetspersoner i årevis, samlet de seg i en nett flokk på 50 000 utenfor regjeringskontorene og lo en hel dag, fra morgen til kveld. En uke senere kollapset regjeringen.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: