Solaris korrigert

Solaris korrigert

Utdrag og omtale.

Tekst Øyvind Rimbereid (dikt) Thale Husemoen (omtale) Omslag Gyldendal

SOMTIMS ven aig svefndrauma kan
aig draumen ein simpl, silly draum
SO er den: AIG imago meg self
lefa innside ein astroide
vid hundre odder humans
reisen vekk fra Systm Sol
ne meir moons
FOR all tiim
onli fara out.
VUL det einsamme
i uss da fersvinna?


Solaris korrigert

I 2004 ga Øyvind Rimbereid (f. 1966) ut diktsamlingen Solaris Korrigert på Gyldendal Forlag. Handlingen i det 40 sider lange titteldiktet er lagt til året 2489. Verden er rammet av katastrofe og oljebrønnene tømt. Hele samlingen er skrevet på et framtidsspråk som blander norrønt, stavangersk og engelsk.

I 2015 satte Det norske teatret opp en teaterforestilling basert på diktet. Ane Dahl Torp spilte hovedpersonen, Aig-fortelleren, som jobber med å få opp varme gjennom rørene som før tok opp olje. En som drømmer, arbeider, og undres, om det faktisk er mulig å evakuere seg selv og jorda ved kloning. Det må da være mulig, i hvert fall å holde fast ved at noko vedunderleg skal skje […] at draumen skal opna seg – og at me ein morgonstund skal glida inn på ein våg me ikkje har visst um, for å sitere Olav H. Hauge.

Fra metallisk lengsel, flakkende hodelyktlys og dype drønn fra brønnene, er denne teksten hentet opp. Det skal ikke mer til enn et par justeringer – hvis man bare forsterker nåtiden litt – så er vi der.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: