Støtt opp om det lokale musikklivet i disse krisetider!

Mange sliter nå med å få hverdagen og økonomien til å gå rundt, og våre venner i musikkbransjen er spesielt utsatt. Det er nå viktigere enn noensinne å støtte opp om artistene man setter pris på. Med stengte konsertscener land og strand rundt har en vesentlig del av det normale inntektsgrunnlaget falt bort. Kjipern for de som har investert oppsamlede midler i å aktualisere seg som konsertaktuelle gjennom å produsere skiver og annet ræl de hadde tenkt å prakke på konsertgjestene.

Tekst: Harald Lange 

Torggata Blad slår gjerne et slag for våre venner i den lokale rocken, spesielt når de faktisk har noe å komme med. Her følger denne sesongens anbefalinger av rykende fersk vare fra den lokale scena.

DEATHCRUSH

– The singles series


Deathcrush har med dette albumet samlet bak-katalogen sin, her finner vi de tidlige klassikerne som gjorde Deathcrush til Oslos (og et av verdens) heiteste og mest aktuelle band for et snaut tiår siden.

Deathcrush sprang ut som en eksplosjon av hissig og oppfinnsom anti-rock på denne tiden og forårsaket hakeslipp og bakoversveis på blaserte rockere land og strand rundt.

På dette albumet samles låtene som utgjorde bandets originale reportoar, og dette materialet står seg veldig godt. Det høres fortsatt frekt og uforskammet blodaktuelt ut.

The Good, the Bad and the Zugly

– Algorithm'n'blues


The Zuglys har gjennom et drøyt dusin år markert seg som utøvere av action-rock med solide tilslag av sludge og screamo. I løpet av disse åra har de også produsert et jevnt tilsig av skiver av stigende kvalitet, inntil de nå entrer samtids- og aktualitetsvinduet med dette hardtslående verket, i mine ører deres beste og mest helstøpte produksjon.

Her møter vi et tett samkjørt band med skinnende gitarvegger og klassisk punk-kor over et tungt men hurtig maskineri av et komp, framførende en sterk serie av låter med høy aktualitet og stor slagkraft. Imponerende. En av årets beste.

Backstreet Girls

– Normal is Dangerous


BSG har poppa sin tøffeste og mest helstøpte skive siden «boogie till you puke».

Normal is Dangerous er et skinnende beist av rock’n’roll i verdensklasse og et dokument over et band som etter ca 35 år i tralten framstår mer skjerpa og motivert enn de fleste.

Lyden er knalltøff, låtene er skarpskodde og direkte og skiva bærer fra begynnelse til slutt. Hva mer kan man ønske seg i disse tider? BSG leverer varene og holder rockefana høyt, dette er det kul umulig å ikke bli i fandenivoldsk godt humør av.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: