Svett og sur

En mørk aften fikk man poteter. Eller hva det heter, på Manglerud sild i smør. En byrundtur som starter på Oslo city, dette er ikke uforliknelig, det likner grisen. Med Farris i bagasjen, og kaffe på Starbucks, klokka 08.19. Storbysafari. Underholdende!
Muntert, planlegge turen, Ai Weiwei er her ikke, og videre er nok de fleste ikke her, men Torggata Blad er her!
Kokett og lett og ikke bergtatt eller berrfødt, godt skodd for en byutviklingstur. This is not a love song! Vero Moda, en sjappe i etasjen over, alt er stengt nå, men trauste Starbucks her nede kan man stole på, fordi de vil, et eller annet, staute folk i baren! Sollid juks!
Ensjø Lindeberg, første plan, Helsfyr, jaså, jeg gidder ikke løfte på øyelokka engang, kjipt. Helsfyr hotell og hudfletting, dette liker jeg neppe.
Under jorda, så opp til Bryn, og der går elva fort. Alna! Bydel Alna foretrekkes av meg framfor Grorud, her er det visere.
Født på Grorud, vokst opp på Vindern og Ljan, jeg trådte mine barnesko som jeg kalte passasjersko på Ljan og Vindern, folk flira av meg. Passasjersko! Ha! Gi beng du a dø!
Nå kan jeg se på dette som superkreativt av meg, jeg var 5 år. Hm.
Min far tok sjelden T-banen, men det gjør jeg! Manglerud penger til Øl, settes i gang kjapt snart nå. Wow!
Sitte på Furuset senter og ha bærepose med øl i det fine været! Oppføre seg som folk!
Samsung Groruddalen, dette er poenget.
Furuset terningkast 0. Ha det bra. FUK Furuset, Furuset Ungdomsklubb, what the fuck.
Travelt reisende, rimelig space’a! Feett!
Tilbaketuren skal ende på Fiasco rimeligvis, igjen!
Vel, av en bestemt grunn, slimy, gikk jeg av på Trosterud og fant en kafé.
Da har man fast holdepunkt her.
Kontrollsone ned til banen, dette er Memento Vivere, sier og skriver au! Kontrollpunkt Ellingsrudåsen, din dåsemikkel! Yo! Min virksomhet her går ut på å samle trådene, fordi folk ikke opplever byen som sammenhengende, den er for prangende! Larmende, ikke et høl.
Bramfri by topper listen over byutviklingskomplekser, ikke respekt dette, å framføre Tåsen og Haugerud som lavpunkter i byutvikling, er å svartmale.
Svartemarja? Fiasco kafé, turen ender.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: