Sykkel

.
Sykkel
I Torggata er det sykler, stadig vekk og hele tiden, alene og i flokk, og følge, det er forskjellige typer sykler, vi sitter på Café Sara uteservering mot Hausmannsgate, null sykler nå. Det er display her for antall sykkelpasseringer i døgnet, nå over 2500, og i fjor var det 4000 hvert døgn, får se om det tar seg opp, kanskje litt kaldt for noen fortsatt ja.
Der kom det en jente på sykkel over Eventyrbrua, Ankerbrua, får sjekke denne brua ut mens vi observerer bak en liten pc, der får vi vite at brua er fra 1926, første brua 1874, av tre, den gled stadig ut, skulpturene der er fra 1937 Dyre Vaas skulpturer fra norske folke-eventyrer, de fleste kaller brua da Eventyrbrua.
Der kom en bysykkel, bysykkelstativ der borte, ja visst, og dette er det mange som bruker. Sykling er fart og spenning i by, jeg veit.
Hvem sykler, hva slags folk er det? Noen raringer, overvekt av raringer, ensomme menn og kvinner, ser jeg, og en og annen jypling, som tok traversen ned Hausmannsgate, aha. Sykkelbud var det i gamle dager, også nå, nå kommer det sykler, og vi brenner etter å intervjue noen nå. Hei!
Kjekkassykling er det en del av, en normal syklist, hvor er den normale syklist, som bare gjør det? Hæ?
En som ikke er opptatt av å være miljøbevisst, det er ikke noe folkekrav at folk skal sykle vel? Alt må ha en mening ja, faen.
Hva er intelligenskvotienten for syklister sammenlikna med andre? Sykling er ikke noe for meg, er jeg da mer eller mindre intelligent enn folk flest? Næmen!
Vel det er greit føre her nå, og man melker en trend som er å kjøre tråsykkel for å vise at man er på den riktige sida, at man er innafor i denne trenden som er å være miljøturist. Huff.
Monaco rundt, eller noe sånt, på andre sida av gata er Peloton, sykkelkafeen i området, der du får reparert sykkærn, om det er noe gærnt med den, bra. Proffe folk.
Café Sara, her er porten til gata.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: