TB – nr. 2 – 2018. 48 sider med unikt innhold!

[vc_row row_type=»row» text_align=»left» css_animation=»»][vc_column width=»2/3″][vc_column_text]

Leder – Ti kniver i hjertet – Blues Gunerius – Oslofonten – Puppets Occupy Street Festival – Smart-øl – Fiendtlig arkitektur – Konsekvensen av å gå glipp av en lanseringsfest – Eystein – Human Rising – Bounce Back Industries – Anti-arkitektur – Hospitset – Husene i Onishi – Greta Thunbergs tale – Forfriskende systemkritikk – The Fourth Age – Da strømmen forsvant i en stille gate på Sinsen – Far & son Iravanian – BlodCola – Airbag-BH – Julepuppen

 

Vi øker mer enn vi har godt av og vet lite om hvordan dette vil ende.
Blekka har en prisantydning på 100 kroner, hvis du skulle være så heldig å snuble over selgeren vår.
Bestillinger mottas via vårt kontaktskjema >>

 

Det dummes problem

Beklager å måtte si det men du er dum. Teit rett og slett. Du beviser det bare ved at du holder dette bladet i hånden. Torggata Blad bugner av imbesile artikler skrevet av mindre intelligente folk som tror de er smarte. Bortkastet tid. Men det har bladet til felles med hele den norske medievirkeligheten som bare beviser en ting. Til det kjedsommelige. Folk er idioter. De fleste representanter for Homo Sapiens er oppblåste neandertalere som tror de har fått hjernen til alt annet enn å tenke med.

 

Bare se på fregattulykken. En fregatt kjører rett inn i et tankskip fordi de ikke klarer å se forskjell på det og terminalen på land. Tenkte ingen på broen på å kaste et blikk på det moderne radarsystemet de hadde om bord? Neida, de styrte rett inn mot lysene som møll som stuper inn i et bål. Hvis den foreløpige havarirapporten stemmer, da. Noen mener de øvde seg på å snitte uvitende sivile fartøyer. I stummende mørke i et sterkt trafikkert farvann. Uansett, folkene på broen beviste hvor stokk dumme idioter de var. En dråpe i et hav av dumhet kan man si, men dessverre en perfekt metafor for hele samfunnet.

 

Verden styres av dumhet og grådighet. Grådighet etter penger. Grådighet etter makt. En farlig kombinasjon. Og du er så usmart at du lar deg lure. Lure av de rike til å jobbe for dem og gjøre dem enda rikere, Lure av politikere hvis grådighet etter makt er hundre ganger større enn intelligensen. Tror du virkelig at det er noen særlige forskjeller mellom Erna og Jonas? Den eneste forskjellen jeg kan se er at begges eneste mål og visjon er å være statsminister, men at Jonas ikke er det. Og hva slags makt har egentlig politikerne? Den triste sannheten er at politikerne gjør livet ditt surt med bagateller, forskrifter og avgifter mens de rike bruker børsen og militæret til å ta seg av de store og livsviktige tingene. Og ingen av dem er særlig smarte.

 

Det dummes problem er at dumheten lar grådig­heten kjøre hele verden i grøfta. Alle store kriser er et resultat av myriader av dumme beslutninger tatt av en haug med dumme, grådige mennesker. Og amøber som deg poserer og krangler på sosiale media og lar dem holde på. Ikke særlig smart, spør du meg.

 

Men hva er vitsen med å fortelle dette til idioter? Peker den smarte på månen, ser idioten på fingeren. Overlat til de smarte å tenke. Så kan dere idioter bruke den lille hjernekapa­siteten deres til kryssord og prøve å frakte ungene på trening uten å kjøre av veien.

 

Fredrik Smart

Leder i Elitepartiet De Smarte

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″ css=».vc_custom_1524668526081{background-color: #efefef !important;}»][vc_column_text]

Torggata Blad nr. 2 – 2018

48. sider
opplag: 100 eks.
www.torggatablad.no
www.epic.no

 

Bidragsytere

Arvid Sivertsen
Bror Wyller
Frode Svane
Greta Thunberg
Harald Lange
Hege Vadstein
Hjørdis Kurås
Jonas Kvarø Lønne
Kristin Josephina Hovland
Madhill
Paul B.
Per Arild Skorgen
Rita Leppiniemi
Sam Iravanian
Stein Holte
Thale Husemoen
Torbjørn Eng
Torstein Viddal
Åse Karlsen
webverket.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: