Torggata Blad nr. 1 - 2018

Dette er første papirutgave siden 2008 og inneholder mye rart som sparker i alle retninger - litteratur, politikk, punk, kunst og hagebruk, for å nevne noe.


Nr. 1 - 2018 er til salgs i vår nettbutikk. Støtt Torggata Blad ved å kjøpe papirutgaven her >>

Les TB nr. 1 - 2018 gratis her.

Hva er poenget med å framføre den sosialistiske tradisjon atter en gang?...
Harry Johansen hadde alltid vært en sliter. Fra barnsben, fra ganske ung, til tross for en del uhumskheter på skolen, visste han tidlig hva han ville, han ville bli snekker.
Det foregår en grønn revolusjon i Oslo, som så mange andre steder i verden med en nyvunnet innsikt i monokulturens farer og betydningen av artsmangfold.
Mange måter å skrive det på. Men hva er egentlig pønken? Er pønk en mote? En bevegelse? Eller er det rett og slett bare musikk?
Etter at Hausmania i fjor trakk seg fra Kvartalsaksjonen «Bevar Hauskvartalet» og la ned sine ambisjoner for det byøkologiske forsøkskvartalet har det vært en utbredt oppfatning at saken er tapt. Det er bare delvis riktig.
Det Foldalske Teatr presenterer Ibsen vs. Foldal! Et dramaspill i 8 brett/akter.
Frykter du at vi står foran en blodig borgerkrig? Da burde du lese boken “Den danske borgerkrig 2018 – 24” av Kaspar Colling Nielsen. Romanen som opprinnelig ble publisert på dansk i 2013, er nå oversatt til norsk av Kyrre Andreassen.
Mange plages av en gnagende angst for å bli stemplet som hipster. Men er det egentlig så ille å være en hipster?
Mange måter å skrive det på. Men hva er egentlig pønken? Er pønk en mote? En bevegelse? Eller er det rett og slett bare musikk?
Castro overbeviste med sitt debut-album «The River Need», befester nå posisjonen med oppfølgeren. «Infidelity» er et høyaktuelt og definerende rock-album for 2018.
Punkartisten Hasse Brinch bokdebuterer på vårt lille forlag med en samling dikt og lyrikk skrevet i løpet av de siste 10 årene.
Solfrid satt i sitt slott og så utover sitt lille rike. Vestre Sørvåg. Her hadde hun vokst opp, her hadde hun oppdratt sine barn, her hadde hun engasjert seg og kjempet for nabolaget. For tryggere skolevei, og imot asylmottak.
Punken har gjennom mer enn tre tiår vist seg forbausende overlevelsesdyktig som fast innslag i hovedstadens kulturliv, og står i 2018 sterkere enn noensinne.
Mange måter å skrive det på. Men hva er egentlig pønken? Er pønk en mote? En bevegelse? Eller er det rett og slett bare musikk?

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: