Teater

.

Torggata på morrasida, en bibel legges på bordet, her på bildet datidens anatomibibel, der alt sto, av Andreas Vesalius, den store doktor. Vesalius fra Brüssel født 1514, ble lege i legefamilie og her er Rembrandts maleri Dr. Tulps anatomi. Fett.
Hva kan man prate om i sånne seanser, sett at legen som doserer er Donald Trump. Dr. Trumps anatomi, sett at det er en dame som ligger der, som han ser går i forråtnelse, og han vil si til the audience at her er tegn på degenerasjon flere steder, lever, milt, skjoldbruskkjertel, som en annen Mengele som bare diagnostiserer, han ser på livets undergang. Sett det.
Man kan snakke i slike baner der folk bare diagnostiserer verden og ikke behandler, jeg er klar til å bidra her etter beste evne, hva er tegnene på degenerasjon i verden? Det betraktende blikket, som bare ser på sin undergang i møte, og er fullstendig passiv dertil, det går til helvete sier folk, og hva kan dette skyldes?
Jeg tror denne passivitetsbevisstheten er i et maleri i Vatikanmuseet, dommedag, der en fyr blir trukket ned i helvetet og har gitt opp, der er dagens menneske. Hvordan har det havnet der. Skyldfølelse. For evig. Hva har skjedd. Et sammenbrudd i den moderne bevisstheten, faktisk, dommedagsprofetier florerer og hva kan vi gjøre med det.
Om hva som er sant og hva som er gøy, i en etter-religiøs tid har folk ikke funnet fotfeste, ser jeg, det er liksom greit hva faen du gjør, man har liksom ikke noe skyld for noe. Ynnskyld!
Innafor Goth kultur ber man liksom ikke om tilgivelse, da har man kasta barnet ut med badevannet når det gjelder kristendommen, noe er brukbart, tilgivelse.
Og hvordan får man tilgivelse uten å være religiøs? Tilgivelse fra andre, fra samfunnet, fra seg selv, å innrømme synd og skyld og skam er fortsatt innafor.
De ti bud gjelder, samt de syv dødssynder, å overtre et sånt bud er å kunne være seg selv, det å ikke prøve å gjøre det godt igjen, men å gå videre, er tema for min nylig utgitte roman Innafor, på Prego Mobile forlag, ikke fortap deg i tidligere synder, men gå videre!
En synd er et spark i rævva for å kunne bli et bedre menneske, men du må innrømme den.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: