Teddys Jul

kong1

Foto: Guro Øvrum

 

Det var en gang sånn omtrent forrige torsdag at Holte og hans arbeidsløse døgenikt kollegaer fra karriereveiledningskurset skulle feire julebord på Teddys Softbar i Brugata. De hadde spinket og spart i ukevis og nå satt de og fråtset i ribbe, julepølser og fisk som var både rak og lut. Deres hyggelige vert Bastian gned seg i hendene og frydet seg over omsetningen. Det var et rørende vakkert julebord og intet hjerte var tørt og urørt da de arbeidsløse brøt ut i sang og skrål Da de hadde drukket og spist seg stinne og ustøe dro noen av dem videre Under Brua på Grønland for der kostet ølen 39 kr i motsetning til Teddys hvor den kostet 72. De moret seg storlytt over den fiktive VG-overskriften «Arbeidsledige hadde julebord på Teddys. Havnet under brua» Holte sjanglet hjemover ved titida men kom ikke lenger enn til Torggata Blads kontor i Brugata 1

 

Dagen etter våknet Holte på sofaen på kontoret i forbausende fin form og gav seg lystig i vei mot Brynseng og kurset sitt. I det han passerte Teddys bestemte Holte seg for å stikke innom for ¨takke for i går. Der møtte han bartender Åse Han takket for i går, bestilte en kaffe og satte seg på en barkrakk. Så skjedde det.

 

Holte prøvde å gripe kaffekoppen, sende en tekstmelding og prate med Åse samtidig. Som vi vet klarer ikke menn å gjøre en ting samtidig en gang og når man prøver å gjøre tre må det gå galt. Og det gjorde det.

 

Holte og barkrakken veltet bakover og Holte traff gulvet med bakhodet først. Litt fortumlet kom han seg på beina men følte seg fin etter kort tid. Han hadde imidlertid hørt om indre blødninger etter hodeskader og for en gangs skyld ville Holte være fornuftig. Han gikk til legevakta.

 

Etter å ha sittet tre timer i kø var Holte mektig irritert. Hva gjør jeg her tenkte han. Det er jo ingenting galt med hodet mitt. Og ganske riktig- Da han endelig ble undersøkt og hjernescanna, reflekstesta og alt det der viste det seg at Holtes hode var helt ok. Holte forlot legevakta sint på seg selv etter å ha kasta bort tid og penger.

 

kong2

Holte husker at han forlot legevakta. Han kom ut på noe is. Så ble alt svart.

 

Det neste Holte husker er at han ble trilla inn på legevakta i stabilt sideleie. Noen tok, noe alarmerende, pulsen hans men heldigvis sluttet de raskt med det. Og denne gangen slapp Holte unna køen.

 

Det var litt irriterende å gå igjennom scann og alt det der en gang til. Det var skremmende når de mailet bilder av ansiktet hans over til en ansiktskirurg. Det var hyggelig når Holtes venninne Guro kom, tok bilder og gav ham en klem. Det var fint når en sykepleier vasket blod fra ansiktet hans mens Guro vasket blod fra håret hans. Holte så ut som Hannibal Lecter en ukes tid men alt gikk bra og Holte kunne forberede julefeiringen.

 

Moralen er: Hold deg unna legevakta for en hver pris og snipp snapp snute så var det eventyret ute.

 

kong3

God jul!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: