The Data Detox Kit

bokomtale

The Data Detox Kit

Av bekvemmelighetshensyn og tidsmangel kvier de fleste seg for å ta et oppgjør med sine digitale vaner. The Data Detox Kit tilbyr kunnskap og råd matet inn med teskje på en smart og motiverende måte. Unn deg selv et Data Detox-spa i jula!

Prosjektet, som er utviklet av den internasjonale organisasjonen Tactical Tech, har som formål å vise folk hvordan de kan få bedre kontroll over sitt digitale privatliv, sikkerhet og velvære.

Data Detox-kit’et inneholder praktiske verktøy for økt digital bevissthet. Du kan bl.a. ta et minikurs hvor du med fem enkle steg tar tak i ulike deler av din digitale personlighet. Du finner også artikler om blant annet skitne triks, falske nyheter og forvirrende design.

Data Detox-prosjektet ble opprinnelig utviklet av Tactical Tech. Viken fylkesbibliotek har, i samarbeid med Tactical Tech, tilrettelagt for den norske oversettelsen.

Prosjektets smørbrødliste

UNNGÅ FEILINFORMASJON PÅ INTERNETT
Seks enkle tips

VELGERGUIDE
Sju tips for en detox av dataene dine

DATALEKKASJER
Ta vare på dine elskede data

INTERNETT FIKK MEG TIL Å GJØRE DET
Behold fatningen i møte med forvirrende design


Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: