The Poem of Blood

The Poem of Blood

Av Jadwiga B. Podowska

Begrepet ergosystem er utviklet av matematikeren Misha Gromov og forbindes med kunstig intelligens. Et slikt system f.eks. en robot eller datamaskin, er fri fra grunnleggende behov som å finne mat, en partner, passe på helse, forsørge andre eller øke sin sosial status. Et slikt liv er en menneskelig drøm som fremtidige maskiner får lov til å leve i. Men hva blir et menneske da, når den perfekte «goal-free» nysgjerrigheten av maskiner vil levere «feilfrie» svarene?

Med mitt prosjekt «Solitude of the Organic Ergosystem» ønsker jeg å vise spor av et ensomt organisk system som i sin uforutsigbare eksistensen prøver å forstå seg selv og omgivelsene gjennom poetiske systemer.

https://jadwiga-art.com/

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: