Til minne om Thale Husemoen

Poeten og livskunstneren Thale Husemoen døde denne uken etter noen tids sykdom. Hun ble 51 år. Vi har mistet en god venn og medarbeider, og det er en markant stemme som nå har stilnet. Vi kjenner på en sorg og et savn.


Thale har vært en trofast leverandør til Torggata Blad så lenge blekka har eksistert og har et 30-talls artikler på nettstedet. Som prosaist reflekterte hun over skeive erfaringer og perspektiver, ofte fabulerende eller også ertende, en gang iblant raljerende. Som lyriker griper hun etter det magiske i det hverdagslige for å slå en større himmel over vår tilsynelatende banale tilværelse.


Siden debuten på Volapük i 1991 har hun vært en velsett gjenganger på poesi-scenen og deltatt i flere antologier, deriblant «Stemmer i et hus» og «Verk». Hun debuterte i 1995 som plateartist på cd-prosjektet «Gjær» med framføringen av diktet «vaktmesterkompaniets barn». Hennes debutbok hadde samme tittel og kom ut på Solum i 1999.


Thales låtskriving med Ragnhild Sarsten i årene 2006–2009 resulterte i et låtmateriale som for en stor del er spilt inn med Tsarsten&the Freudian Slippers og utgitt på deres album «Caravanserai» og «Waterways».

Hun var med på å starte Oslo Hardkor i 2013 sammen med bl.a. Åse Karlsen og Berit Sriyama Bua.Thale var en del av den «hjemløse» motkulturen fra 90-tallet og utover. Hun var lidenskapelig i kjærligheten som i kunsten, og vi vil huske henne som et medmenneske med et stort hjerte for kulturen og folka i det skeive utelivet, på rockeklubbene, de autonome kulturscenene og de brune pubene.

Thales artikler på Torggata Blad samla:

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: