Tor Degerstrøm 50 år!

DSCN9857 copyTor Degerstrøm feiret 50-årsdagen med en maraton bak trommene sist fredag på Mir. Et utvalg på 8 band denne mannen har spilt i var representert. Batteriet var for anlednngen plassert frampå scenekanten, for en gangs skyld var trommisen stjerna i showet. Dagens mann leverte varene innenfor et tverrsnitt av norsk rock med moden karakter, og et knippe disorder-låter som den krevende sjette etappen. Det å framføre Rampton song og Police State for å feire sin 50-årsdag er det ikke mange som gjør, men hvor kult er ikke det.


Tor blir for det meste assosiert med den hardere delen av punken. Gjennom band som Disårder og Anti-social Rejects har han utgjort den slagkraftige delen av en overbevisende rytmeseksjon, bassflankert av Maya Colette Alvarez siden tidlig i forrige århundre. Tor og Maya har gjennom sitt mangeårige partnerskap gjort seg fortjent til et ry som oslo-punkens svar på Sly&Robbie. Det som ikke er så altfor kjent blant disorder-fansen er at Tor er en all-rounder med erfaringstyngde fra andre arenaer enn den ekstreme punken. Allerede i 1980 kunne man, i serien av Det Nyes ukentlige presentasjoner av turnerende norske band, lese om en pur ung Degerstrøm bak batteriet i et «litt rocka» danseband fra Salten.
Kvelden ble avsluttet med et tent og nærværende sett av Dødøge, og alle hadde en eventyrlig aften med topp stemning hele veien. Gratulasjoner til en sprek 50-åring, en framifra trommis og hederskar. Vi satser på mere bråk fra Tor&co i årtiene som kommer. nå er han jo også aktuell som platefabrikant i tradisjonelt vinylformat, , så det er vel bankers.
Rock on, Tor!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: