Torggata Blad nr. 1 - 2020

Nå kan årets første nummer av Torggata Blad leses og nytes langt foran betalingsmur og helt gratis på nett. Hvis du liker det du leser, er du hjertelig velkommen til å støtte oss ved å kjøpe papirutgaven fra vår nettbutikk.


Nr. 1 - 2020 er til salgs i vår nettbutikk. Støtt Torggata Blad ved å kjøpe papirutgaven her >>

Torggata Blads nye lefse tar den moralske pulsen på Ulikhets-Norge; det er mørkt og skummelt, men ikke uten lyspunkter. Som vanlig har Torggata Blad samlet et ymse kor av stemmer, alle med egen tilnærming til temaet, som for øvrig er presentert så generelt at det åpner for både likt og ulikt. Nav, kemneren og inkassofirmaene får selvsagt gjennomgå, likeså den rovgriske overklassen, men her er også innlegg som vektlegger tankens kraft og verdien av visualisering, samt fotografier av hunder påtruffet under en spasertur en tidlig morgen i Havanna. 

Innlegget fra Maridalsveien 128 om deres boligpolitiske gjennombrudd er et vakkert avsnitt som bringer håp i mørket. Ekstramateriale er denne gang et brettspill, NAV-spillet, med brikker og spillkort. I anledning whatever har redaksjonen funnet det for godt å gi plass til et utdrag av Edgar Allen Poes klassiske fortelling "Den røde døds maske". Som vanlig er opplaget minimalt, så dette er ikke bare en investering i god lektyre, men i et samlerobjekt som vil stige i verdi i din levetid og potensielt sikre deg en hardt tiltrengt pensjon. Kjøp tvert!

Les TB nr. 1 - 2020 gratis her.

Dikt Tekst Stein Holte Innesperrafor å ha avslørt mordereSperra inne med morderefor...
Hva har den danske unge poeten til felles med en poet fra middelalderen? Matchpoints for Yahya Hassan og François Villon. Denne artikkelen ble skrevet før Yahya Hassans bortgang, den 29.april ble forfatteren funnet i sitt eget hjem i Århus. Den 30.april ble nyheten offentliggjort i norske nyheter. Han ble 24 år. Med all respekt, Yahya :
DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN …DE INTELLEKTUELLE HAR ALLE SAMMEN SOMMERHUS OG DE ER BANGE FOR STORMSKADER DE BOR PÅ ØSTERBRO OG PLAGES AF BANDEKONFLIKTEN PÅ NØRRBRO DE VANDER KARTOFLERNE I RÆKKERNE OG PISKER BØRNENE MED IDYL DE HILSER HELLERE PÅ EN KENDT END PÅ EN BEKENDT
Fordelingspolitikk er viljens politikk. Tekst og foto Arvid Sivertsen Hvordan man velger...
”Tema: Ulikhet” står det i mailen jeg mottar fra redaktøren. ”Her burde...
Dear Pixie Snottincough, I read into the glyphs and I’m ready to...
I Moria-leiren i Hellas bor det anslagsvis 7500 barn. De mangler det...
När allt verkar perfekt, så brukar något drastiskt och olyckligt hända. Tekst...
Når Nav nå får spille rollen som den snille korona-julenissen som rundhåndet deler ut oljefondpenger, finner redaksjonen det tilbørlig å lansere dette spillet for å hindre at Navs sanne vesen går i glemmeboka.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: