Torggata Blad nr. 2 - 2018

- et julenummer med bl.a. anekdoter, wabi-sabi, Nav-satire og en julepupp.


Nr. 2 - 2018 er til salgs i vår nettbutikk. Støtt Torggata Blad ved å kjøpe papirutgaven her >>

Les TB nr. 2 - 2018 gratis her.

Smart-øl er ikke for hvem som helst. Hovedsponsor for Elitepartiet De Smarte....
Gunerius Shoppingsenter is one of the largest shopping centres in central Oslo, Norway, with c. 18,000 visitors a day – 5,5 million a year.
Torggata Blad bruker Oslofonten som logo og som tittelfont i magasinet. I den forbindelse trykker vi Torbjørn Engs artikkel fra typografi.org.
Fiendtlig, defensiv eller disiplinær arkitektur og design er fellesbegreper for ulike arkitekturelementer som søker å kontrollere og manipulere hvordan offentlige rom brukes, hvilke former for samspill og hva slags atferd som er ønsket.
Åse Karlsen skriver på en ungdomsroman. Her er en smakebit.
Roar Mikalsen er en skinnende stjerne, en litterær kriger på den internasjonale arena. Bevæpnet med penn, kunnskap og saklighet går han til strids mot den internasjonale narkotikakonvensjonen
Hospitset ligger ikke på IKEA. Ikke på Slependen heller, men uansett, Hospitset tror det er et kulturpalass.
Greta Thunberg (15) innledet i begynnelsen av skoleåret en streik som raskt fikk stor oppslutning og etter hvert gikk over til klimaaksjonen #FridaysForFuture. 30. november ble det arrangert demonstrasjoner i over 100 svenske byer og samtidig også på andre steder i verden. 3. desember fikk Greta Thunberg holde en kort tale for klimatoppmøtet i Katowice.
Wabi-sabi står for en allsidig japansk filosofi som blant annet går ut på å godta det forgjengelige. Kjennetegn for wabi-sabi kan forøvrig være asymmetri, røffhet, enkelhet, stramhet, beskjedenhet og anerkjennelse av det naturlige, noe husene i Onishi uttrykker.
Det er ikke ofte jeg blir så henrykt over en bok at jeg får lyst til å formidle det til andre enn bare de som tilfeldigvis befinner seg i min umiddelbare nærhet mens jeg leser.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: