Torggata Blad nr. 2 - 2023

Som for tidligere numre er ikke innholdet gjemt bak betalingsmur, men ligger gratis tilgjengelig på nett. Hvis du liker det du leser, er du hjertelig velkommen til å støtte oss ved å kjøpe papirutgaven fra vår nettbutikk eller vippse oss en valgfri donasjon til vippsnummer 559855 (epic.no).

Siden årets valg er et lokalvalg, kan du stemme på en bygdeliste eller eventuelt et parti som kan gjøre en viss lokal forskjell. Men, som ved et stortingsvalg, vil stemmen din ikke påvirke strømprisen, renta, krona, inflasjonen eller din eksistensielle livssituasjon. Dette valget er, som valgene før det, allerede avgjort. De rike vinner.

Du kan ikke stemme bort nyliberalismen.

Fortsatt like frustrert eller desillusjonert? Denne utgaven har kanskje hjelpen du trenger. I tillegg til et knippe underfundige skråblikk, dypsindige betraktninger og ukontrollerte utbasuneringer, publiseres her for første gang objektsamlingen Førstehjelpsskrin mot nyliberalisme v. 2.0 i all sin avmaktsreduserende prakt.


Bidragsytere dette nummeret:

Anna Dordisdatter Malkenes, Bror Wyller, Carl Aaron Thue, Cathrine Brun, Flu Hartberg, Fredrik Raymond Lloyd, Gunhild Hofstad, Harald Lange, Hege Vadstein, Jørn Andreassen, Magnus Ruud, Maria Vagle, Paul Brady, Rita Leppiniemi, spellingmistakescostlives.com, Stein Holte, Tore Hauge, Tormod Fuglestad, Une Holden Vadstein, Åse Karlsen

Les alle artiklene i TB nr. 2 - 2023 gratis her

Torggata Blad nr. 2 - 2023, tema: kommunevalget og avmakt i sin alminnelighet.
Taxum – nyetablert retur-resort for hjemvendte skatteflyktninger – tilbyr effektiv tilbakeføring til norske forhold.
Jovisst er det alle koppene med kaffe latte i køen til fattighuset som er problemet… Alt tyder imidlertid på at man må gjøre jobben selv. Her følger 10 utvalgte spinke-/spareråd for grasrota som alle er vel utprøvd av tekstforfatteren.
Jeg har stemt på løgnaktige og råtne partier som Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne, ja til og med Rødt. Det gjør jeg ikke igjen. Ikke nå. Ikke i år. Jeg har fått nok.
Unikt og påkostet skatteparadis med høy standard og eksklusiv innredning legger til rette for en luksuriøs hverdag. Kjempebeliggenhet!
Liten fugl Tekst Gunhild Hofstad Jeg – en altfor stor unge varmesøkende...
Jeg har likt å peke finger, ikke sett i noe speil. Har latt som jeg har gruelig peil. Foroverlent over cafébordet har jeg dosert meninger, sterke som javakaffe, i espressofart, om vennene mine, hva alle andre gjorde og ikke gjorde. Jeg virket selvsikker og sterk.
Jeg ville bli oppfinner og finne opp en datamaskin som var som de i Donald. Man skreiv spørsmålet på en lapp og stakk den inn i en sprekk. Så begynte det å dure og blinke, og så kom svaret ut på en lapp. Magisk!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: