Torggata Blad nr. 3 - 2019

Tema for denne utgaven er forbruk, men inneholder også andre mer eller mindre forbruksrelevante bidrag, som TBs ibsen-jule-quiz, pepperkake-voodo, kunst og dikt, tant og fjas.

Les TB nr. 3 - 2019 gratis her.

Ting skjer, sier vi, og jeg selv bruker ordet i Ting og Tang, og videre i å isolere en ting og studere det, som en kopp.
Det kunne se ut som magesåret bestemte. Fuck, ikke kødd med meg, sa magesåret, jeg er sjefen.
Alt kan både brukes og forbrukes. Veldig mye av det kan også kastes etterpå.
Jeg sitter sammen med Fredrik, 10 år, yngste sønn av mine venner Arnt og Helene. Jeg tar fram en skissebok fra TGR, til 40 kr, og en svart tørrstift fra Chr. Engebretsen til 10 kr.
Hvordan ser Torggata ut nå i lyset fra skilpadde-månene, gatelyktene som skinner enten du er av eller på?
Klimakrisen som truer selve livsgrunnlaget vårt, gjenspeiler krisen i vårt indre sjelsliv. I kapitalocen utsettes både mennesket og naturen for teknokapitalismens rovdrift. Skal vi redde oss selv fra volden, må våre tidligere væremåter endres fullstendig, mener forfatter Erland Kiøsterud. Først når vi har et alternativ til forbrukersamfunnet, kan vi ta nødvendige grep for å frigjøre oss, og naturen, fra kapitalkreftene.
Spørsmål vedrørende endring av emballasjen på deres produkt Saliva – sitronsmak. Tekst...
Israelske fengsler er fulle av palestinske barn, norske kjøleskap er fulle av produkter fra norske fjøs, noen må ha det vondt for at andre skal ha det godt.
unsten lever sitt eget liv. I desember har den imidlertid minimale levevilkår i offentligheten. Som om virkeligheten feies bort fra gater og torg. Oh, hellige jul! Byen pyntes med tradisjonelle plastikkgjenstander og lys, nisselig kosemusikk høres fra krybbevennlige butikker.
Jeg har nettopp kommet hjem fra en ”Child Friendly City” konferanse i Cascais i Portugal. Cascais er en av de byene i Europa som virkelig satser på barn og unges medvirkning i planleggingen av bymiljøet. Og de gjør det med stort alvor!
Har heller ikke du fått med deg Ibsen-sitatene på Karl Johan? Frykt ikke, du er ikke alene! Her får du en gylden anledning til å piffe opp din kulturelle kapital og gatesmarthet.
Landskapet av strømmetilbydere er så fragmentert at det koster en formue å abonnere på alle. Dersom du ikke har råd til å abonnere på tilbyderne som har juleunderholdningen du ønsker deg aller høyest, kan du innimellom munnfullene med julegrøt lese deg opp på Torggata Blads enkle tips.
For noen er jula en tid for stearinbelyst familieidyll, mens for andre kan denne perioden oppleves uoverkommelig på grunn av mellomværender fra arilds tid.
Sannsynligvis ville de fleste som deltar på Høstustillingen oppleve å ha mislyktes hvis verket deres ikke ble lagt merke til. Det motsatte er tilfellet for Hjørdis Kurås. Hvis du er blant de tusener av publikummere som ikke oppdaget verket hennes – tydelig plassert rett foran inngangen – kan du få sjansen til å bli introdusert for det her.
«Cyclonopedia» er svært vanskelig å beskrive eller forklare. Til tross for en diffus forhistorie forstår vi etter hvert at en gruppe forskere, «The Hyperstition Team», analyserer boken «Defacing the Ancient Persia». Dette er altså en bok om en fiktiv bok skrevet av en fiktiv forfatter, skrevet av en ekte filosof fra Iran.
Tekst Den Gråkledde Tegning Lucini, Antonio Francesco (1605-1661) I Dovregubbens hall er...
Jeg er sjokkert og opprørt, for å bruke en tabloid sjargong som var innafor for ikke så lenge siden.
En av tidenes største sannhetsforkjempere, Julian Assange, har ertet på seg mange motstandere, og dermed blitt presset ut i den ytterste glemsel og gjemsel.
Moderne samfunnsøkonomisk teori er et komplisert sammensurium av masse mumbo-jumbo som dekker over at den egentlige virkningen av den, og hensikten med det hele, er å gjøre de rike rikere og holde de fleste av oss akkurat langt nok over fattigdomsgrensa til at vi har råd til å kjøpe og forbruke, og at vi ikke gjør opprør. Jeg skal forsøke å spare dere for kjedelige begreper og utlegninger nå i disse juletider, men for å forklare forbrukets viktige rolle i det hele, må jo noe til.
På de sosiale mediene - også blant dine venner - vil du alltid ha de som legger ut innlegg som du enten føler en sterk trang til å scrolle forbi, eller en like sterk trang til å ta debatten. Eller begge deler. Her er fem av de verste:

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: